MSZP-tisztújítás: gyorsított eljárás

2010. május 15. 11:56

Az MSZP helyzetértékelő választmányi ülésén arról is döntenek, hogy mikor kerüljön sor a pártvezetés megválasztására. Könnyen lehet, hogy ebben az évben még három kongresszusa is lesz a szocialistáknak.

2010. május 15. 11:56

Szombat délelőtti ülésén értékeli az MSZP választmánya a párt választási szereplését. Az ellenzéki stratégia megvitatása mellett javaslatot tesznek a tisztújítás időpontjára is. A kongresszusi alapszabály szerint az új elnökség megválasztását 90 napos, felmenő rendszerű tisztújításnak kell megelőznie, de a Hírszerző információi szerint a választmány élni fog jogkörével, és  45 vagy 60 napra rövidíti ezt az időszakot.

Így július 3-án vagy 17-én lehet új vezetése a szocialistáknak, de addig várhatóan lesz egy másik kongresszusa is a pártnak, ami arról dönt, hogy kit jelöljenek köztársasági elnöknek. Az önkormányzati választásokat újabb kongresszus követné, ezzel zárulna a megújulási folyamat első szakasza.

A választmány arra készül, hogy újrafogalmazza az MSZP által képviselt és megszólított csoportok körét. A hagyományos nyugdíjas bázis mellett többek közt a fogyasztóvédelem rászorultjait, a hiteleseket és a fiatalokat állítanák tevékenységük középpontjába. A nemzet, hazafiság, magyarság kérdéskörében is világos álláspont kialakítására készülnek.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
picur3ka
2010. május 15. 14:30
'A választmány arra készül, hogy újrafogalmazza az MSZP által képviselt és megszólított csoportok körét.' Mivel keves olyan csoport van, akit meg nem koptek szemen, ez igen nehez lesz. Talan a mindenfele bunozok lehet ez a reteg, vagy a szlovakok, odamehetnenek emigracioba. 'A nemzet, hazafiság, magyarság kérdéskörében is világos álláspont kialakítására készülnek.' Nyilvanosan eltorlik?
Horizont
2010. május 15. 14:11
"A nemzet, hazafiság, magyarság kérdéskörében is világos álláspont kialakítására készülnek." Ha 8 év nem volt elég miből gondolják, hogy most sikerülni fog??? Kár az erőlködésért, még megárt nekik! Gyorsított eljárás? Lenne 1-2 ötletem miben legyenek gyorsítottak:)
Fiona1
2010. május 15. 14:07
A fénykép a leendő börtönfrakció tagjait mutatja???
Öreg
2010. május 15. 13:48
Először: A képen lévők között néhány tucat börtön- koszt,kvártély- simán kiosztható. Köztársasági elnökjelölt? Talán az, aki akkor még szabadlábon lesz! Hitelfelvevők védelme? Nem késtek vele néhány évet, de legkésőbb a libatolvaj korszakát? Eldöntik, hogyan tovább! Nincs tovább!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!