LMP-s indítvány a parlament előtt!

2010. június 14. 19:10

Először vett tárgysorozatba ellenzéki indítványt - az LMP kampányfinanszírozásra vonatkozó javaslatát - megalakulása óta az új Országgyűlés hétfőn. Karácsony Gergely előterjesztését nagy többséggel vették napirendre: 364 igen, egy nem és négy tartózkodás mellett.

2010. június 14. 19:10

Az LMP a kampányfinanszírozás átláthatóvá tételével kapcsolatos törvények módosítására vonatkozó javaslattal jelölőszervezetenként egymilliárd forintra emelné az országgyűlési választási kampányra fordítható összeget és 60 napban szabná meg a kampány idejét. Ezen kívül a kampány során egy jelölő szervezet, vagy jelölt támogatására jogi személy összesen legfeljebb ötmillió forintot, természetes személy pedig összesen legfeljebb kétmillió forintot fordíthatna.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kérdés
2010. június 15. 14:50
Nem tudom miért kéne örülnöm ennek a hírnek? Ennél fontosabb ügyük nincs most? Normálisan akkor működne a társadalom, ha min. lenne pártfinanszírozás, ha minimális időt töltenének bohóckodással meglett emberek, kampány címszó alatt ... sorolhatnám tovább. Normális körülmények között nem szükséges ekkora hangsúly a pártpolitikára. Csak azt mutatja ez a cécó, hogy rendületlenül pártpolitikák ütköztetésére fog korlátozódni a közélet. Magyarán alig lesz esély arra két választás között, hogy az érdekeket egymáshoz közelítsék, hogy párbeszédképes politikai elit legyen. Párbeszéd helyett perbeszéd?
bmucsai
2010. június 15. 08:38
Az LMP szerint attól lesz más a politika, ha a programjukkal egyező kérdésekben hajlandók együtt működni a FIDESZ-szel. Úgy tűnik, ezzel a FIDESZ is így van! :))
drienovác
2010. június 15. 05:51
a 60 nap kampány soknak tűnik, legyen csak 30
Senior
2010. június 14. 21:25
Bízom benne, hogy az LMP-ben érik egy normális ellenzék, annak meg örülök, hogy a FIDESZ is így látja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!