Heti öt tesiórát akar a Fidesz

2010. július 02. 14:21

Legalább heti öt testnevelésórát szeretne a Fidesz-KDNP az általános iskola mind a nyolc évfolyamán a 2014-2015-ös tanévtől. Több más, sporttal kapcsolatos törvényt is módosítana a kormánytöbbség, és megszüntetné a Nemzeti Sporttanácsot is.

2010. július 02. 14:21

Heti öt testnevelésórás tantervet vezetne be a Fidesz és a KDNP minden általános iskolás számára, az első évfolyamtól egészen a nyolcadikig. Jelenleg az alsó tagozatban heti kettő, a felsőben pedig 2,5 tanórát töltenek testedzéssel a diákok. Az első és ötödik osztályos tanulók a 2011-2012-es tanévet kezdenék az új rendszer szerint, majd akkortól kezdve felmenő rendszerben vezetnék be azt.

A javaslat értelmében több más, sporttal kapcsolatos törvényt is módosítanának, például visszaállítanák a kis értékű kupák, érmek közelmúltban megszüntetett adómentességét. Emellett a a természetbeni juttatások körében a belépők, bérletek is adómentesek lennének, ez a tervek szerint a sportesemények látogatottságát növelné. Végül pedig a kormány kiemelten támogatna öt sportágat: a labdarúgást, a kézilabdát, a kosárlabdát, a vízilabdát és a jégkorongot.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HHRT 1975
2010. július 10. 13:45
A katonai oktatást is bevezethetnék, mint egykor a japán iskolákban. Így a diákok fegyelmet tanulnának és vezérként tisztelnék Orbán Viktort. A testedzés kultusza és a pszichotikus tekintélyelvűség gyakran fonódik össze, legyen szó akár egyes alvilági - félvilági szubkultúrák testépítő kultuszáról, akár a képmutató polgári csoportok testnevelés iránti vonzalmáról. És mi történik azokkal a diákokkal, akik intellektuálisan előrehaladottak, de mozgáskoordinációjuk visszamaradott? (Az elméleti készségek kifejlődése a gyakorlati készségek kárára mind a tudományos pszichológiában, mind az intuitív népi pszichológiai tudásban megjelenik. Gondoljunk csak a szöget falba beverni nem tudó professzor sztereotípiájára!) Az ilyen diákok számára a testnevelés órák sokszor a rettegett megaláztatások színterei, ahol gúny és megvetés tárgyává válnak a tanulmányaikban kevésbé sikeres osztálytársaik, nem egy esetben pedig a szintén nem túlzottan intelligens testnevelő tanár részéről.
Menetekel
2010. július 04. 09:41
"Végül pedig a kormány kiemelten támogatna öt sportágat: a labdarúgást, a kézilabdát, a kosárlabdát, a vízilabdát és a jégkorongot." Esetleg a harcművészeteket nem akarják jobban támogatni? Bocs na elfogult vagyok:-)
elfelejtette
2010. július 02. 16:07
"A javaslat értelmében több más, sporttal kapcsolatos törvényt is módosítanának, például visszaállítanák a kis értékű kupák, érmek közelmúltban megszüntetett adómentességét." Elnézést, de ez a érem és kupaadó hogy néz ki a gyakorlatban? Kinek kell milyen adót fizetnie, és mi után?
drienovác
2010. július 02. 15:48
egy lépés a jó irányba már csak jó testnevelők kellenének, lehetőleg tudományosan is felkészültek, akik nem elriasztják a gyerekeket a mozgástól, hanem megszerettetik velük - a kövér gyerekeket folyton azzal szívatják a tornatanárok, hogy másszanak fel a kötélre, rúdra, sőt, középsuliban függeszkedést vártak el tőlük, aztán néztek rájuk, hogy na mi lesz- a megszégyenítésen kívül sok értelme nem volt egészséges életre nevelés kéne, táplálkozási alapismeretekkel és persze testneveléssel együtt, és fel kéne készíteni a gyerekeket a későbbi, iskolán kívüli szabaidős tevékenységek űzésére is - naponta fusson, ússzon, teniszezzen, tornázzon, focizzon, kosarazzon, amit megengedhet magának, vagy amit megszeret, akkor is, ha már nem lesz iskolás, ahol rákényszerítették
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!