Új vörösiszap tározó kell

2010. október 25. 10:01

Új tározó kijelölését kérik a Mal Zrt.-től a vörösiszap katasztrófa utáni kárfelszámolást végzők, mert megtelt az ajkai timföldgyár VI-os zagytározója, és még nem végeztek a munkálatokkal.

2010. október 25. 10:01

Megtelt az a tározó, amelybe a katasztrófavédelem eddig hordta az ajkai katasztrófa sújtotta térségből összegyűjtött vörösiszapot és törmeléket, ezért arra kérik a Mal Zrt.-t, jelöljön ki egy újabb területet a további szennyezőanyagok tárolására - tudta meg a távirati iroda a kárfelszámolási munkálatait irányítóktól Devecserben.

A VI-os zagytározóját jelölték ki az összegyűjtött szennyeződés, valamint az elbontott házak és kerítések törmelékeinek tárolására, ahova eddig mintegy másfél millió köbméternyi anyag érkezett, de a lakóterek közvetlen közelében maradt még szennyeződés, amit el kell távolítani.

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sky.net
2010. október 25. 11:07
van tulajdonos -nem is egy- vegye elő szépen a buxáját oszt építsen egy tározót a szarának, amiből meggazdagodott ...vagy kötelezzék rá vagy verjék ki a zsét belőle nem értem mi a gond
drienovác
2010. október 25. 10:51
Másfélmillió köbméter, azon kívül, ami befolyt a Marcalba? A mezőgazdasági művelés alatt álló területeken még semmi sem történt, a talajcsere sem kezdődött meg. Ez minden eddigi becslést felülmúl, a teljes mennyiség alsó hangon másfélszer-kétszer ennyi lehetett, azaz 2-3 millió köbméter, ebből 1 millió köbméter lúg!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!