WWF: Almásfüzitő is veszélyes

2010. október 08. 17:22

A Természetvédelmi Világalap szerint Kelet-Európában több ipari létesítmény is veszélyezteti a környezet épségét. Az almásfüzitői timföldgyár zagytározóját sem tartják biztonságosnak.

2010. október 08. 17:22

A Természetvédelmi Világalap (WWF) szerint nemcsak Ajka térségében veszélyeztetik a környezetet Magyarországon, illetve Kelet-Európában: a szervezet szerint az almásfüzitői timföldgyár zagytárolója sem felel meg a biztonsági elvárásoknak. A WWF szorgalmazza a magyarországi iparihulladék-tárolók teljes ellenőrzését. Bírálták az EU bányászati biztonsági alapelveit is.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
küllő
2010. október 09. 17:12
Mi is volt tegnap a hírekben? A "WWF" nevű szervezet légi felvételekkel alátámasztva JÚNIUSBAN jelezte a hatóságnak, hogy szivárog a tározó. Ennek ellenére SZEPTEMBERBEN azIllés Zoltán vezette hatóság meghosszabbította az engedélyeiket. kb két éve egy vasúti katasztrófa után szijjrágó és társai verték az asztalt hogy a közlekedési miniszternek egy DEMOKRÁCIÁBAN ilyenkor illik lemondani. (meg is tette) pedig annyi köze volt az egészhez hogy a vonat is közlekedési eszköz. Ezek után annak a hivatalnak a vezetője aki (tudtával-tudta nélkül) meghosszabbította az engedélyt az már bocsánat de vegyen vissza a nagy pofájából, és gondolkodjon el, hogy merre takarodjon.
hartnesz
2010. október 09. 09:16
Csak az a tározó lehet biztonságos amelyik be van süllyesztve a talajba. Ami át tud szakadni az előbb utóbb át is szakad csak az a kérdés, hogy akkor még lesz e benne iszap.... Ebből is látszik hogy az alu gyártás nem része fenntartható fejlődésnek. Szép lassan át kell térni az újra hasznosításra!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!