Peren kívül egyezkedne a MAL

2010. november 08. 07:59

Ha az állam beperelné a MAL Zrt.-t, a cég peren kívüli egyezségre törekedne. Feltételezve, hogy mind a két fél jóhiszeműen jár el, a tárgyalási lehetőséget nem lehet kizárni - nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Tollár Tibor kormánybiztos-helyettes.

2010. november 08. 07:59
Amennyiben a magyar állam kártérítési pert indít az iszapkatasztrófa ügyében a MAL Zrt. ellen, a cég peren kívüli egyezséget kötne. Tollár Tibor kormánybiztos-helyettes a Magyar Nemzetnek elmondta, ha érvényesíthető lenne az érdek, amiért a pert indítják, az állam nem zárná ki a tárgyalás lehetőségét. Feltételezve, hogy mind a két fél jóhiszeműen jár el, a tárgyalási lehetőséget nem lehet kizárni - közölte. Az állam abban az esetben indíthat pert, ha a bíróság állapítja meg a cég felelősségét. A pénteki kormányhatározat kimondja, hogy a károkozó a MAL Zrt., lévén a vörösiszap a cég tevékenységének mellékterméke, az azonban a vizsgálatok után dől el, hogy a cég felelőssége megállapítható-e az ügyben. (MNO)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Yor
2010. november 09. 09:21
A hírekben jelent meg, hogy Ajka polgármestere benyújtotta a számlát a kárelhárításért, kórházi ellátásért, egyébb "jótékonysági" ellátásért, az egyébként is szarrá nyomorodott közösségnek! Szerintem elnézték a címet, szégyelhetnék magukat! Helyesen írják át a címet. a mal címére!!
mr.Marcang
2010. november 08. 15:33
Nem akarok kiszúrni senkivel, de méltányos lenne, ha a MAL Zrt-t szőröstül-bőröstül a károsultak tulajdonába adnák.
magnamater
2010. november 08. 15:14
Peren kívüli megegyezés? A felek megegyeznének az ország és a károsultak kárára.
drienovác
2010. november 08. 09:27
tudják, hogy esélyük sincs viszont perben kiderülhetne a gondatlan veszélyeztetés, és mivel nyilvánvalóan összejátszottak a hivatalos ellenőrző szervek illetékeseivel, ebből könnyen bűnszövetség is lehet, úgyhogy páraknak nagyon sötét lenne a jövő mellesleg arra játszanak, hogy 1000 munkahelyet a kormány nem fog veszni hagyni egyébiránt furcsállom a helyzetet - mit nyilatkozgatnak össze-vissza a mal nevében, amikor aktuálisan kormánybiztos vezeti a céget, és jogosult aktuálisan bármilyen nyilatkozatot tenni a cég nevében
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!