Vizsgálat Magyar György ellen

2010. december 15. 18:11

Egy siófoki ügyvéd szerint Magyar György ügyvéd tisztességtelen szerződéseket kötött a vörösiszap károsultjaival. A Budapesti Ügyvédi Kamara elnöke előzetes vizsgálatot rendelt el.

2010. december 15. 18:11

Léhmann György siófoki ügyvéd bejelentése alapján a Budapesti Ügyvédi Kamara elnöke előzetes vizsgálati eljárást indított Magyar György ügyvéd ellen. Magyar György leszögezte: szabálytalanságot nem követett el, áll bármilyen vizsgálat elé.

Léhmann György október végén tette meg észrevételeit a kamaránál, mivel szerinte Magyar György olyan szerződéseket kötött az iszapkárosultakkal, melyek törvénybe ütköző és etikátlan megbízói nyilatkozatot, fenyegetésként értelmezhető mondatokat tartalmaznak. Az akkor interneten is olvasható szerződésminta szerint az ügyfél lemond a szerződés utólagos megtámadásának jogáról.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2010. december 16. 21:46
Ez a sztárügyvéd felér- erkölcsileg- 3 Tocsikkal!
rosszkutya
2010. december 16. 11:28
Azt egyébként tudjuk, hogy mit tartalmaz a károsultakkal kötött szerződés, vagy alapból utáljuk Magyart és ez bőven elég ahhoz, hogy pálcát törjünk felette?
Kunciaan
2010. december 16. 10:36
Ph Pióca.
drieno
2010. december 16. 08:03
nem pont a témához tartozik, de vörösiszap ügyben vége lehet a mismásolásnak, kivételesen az EU miatt: "Néhány héten belül elkészül az Európai Bizottság (EB) elemzése az Ajka térségében történt vörösiszap-katasztrófáról – értesült az MTI. Az EB röviddel az október 4-én történt katasztrófa után kért tájékoztatást a magyar hatóságoktól. A testület azt ellenőrzi, átültették-e az esettel összefüggő uniós joganyagot a magyar jogrendszerbe, és betartották-e az uniós irányelveket. Külön vizsgálják, hogy miként került az ajkai timföldgyár működése során keletkezett vörösiszap a nem veszélyes hulladékok kategóriájába. Ha a vizsgálat hiányosságokat tár fel, felszólítják azok pótlására hazánkat, és úgynevezett kötelességszegési eljárást is indíthatnak." ezt nem fogják tudni elkenni a minisztériumi elvtársak -bár már láttunk karón varjút...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!