Az ügyvédi kamara kizárná az szt-tiszteket

2011. március 08. 08:40

A Budapesti Ügyvédi Kamara nem engedélyezné a kamarai tagságot az előző rendszer titkosszolgálati ügynökeinek. Mindezt etikettben, illetve törvényben is rögzítenék. Bérczes Róbert, a kamara elnökhelyettese a hétvégén lemondott: korábban nyilvánosságra hozták, hogy ügynök volt.

2011. március 08. 08:40

Lemondást ajánl az szt-tisztek listáján szereplő ügyvédeknek a Budapesti Ügyvédi Kamara elnöksége - írja a keddi Magyar Nemzet. A lap szerint több fővárosi ügyvéd törvényben és etikettben is rögzítené: szocialista titkosszolgálati múlttal ne engedélyezzék kamarai tisztségek betöltését.

Bérczes Róbert, a Budapesti Ügyvédi Kamara elnökhelyettese a hétvégén beadta lemondását: az ügyvéd szerepelt a szigoruantitkos.hu címen nyilvánosságra hozott belügyminisztériumi ügynöklistán.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kanpalisoda
2011. március 09. 12:40
Azért az nekem magas, hogy akivel alkalmasint a legbizalmasabb információimat osztom meg,(pl.az ügyvéd) az mellék állásban titkokat szerez be, ill. másokat erre utasít. Azt hittem, hogy egy kamarának az a legfőbb dolga, hogy az adott szakma jó hírén őrködjön. Pláne olyan szakmánál, aminek alapja a bizalom, és a titoktartás. Aki ezeket megsérti, azt a foglalkozástól kell eltiltani, nem pedig egy ejnyebejnye kíséretében megkérni, hogy szíveskedne lemondani az elnökségről. Agyrém!
liberálzöld.
2011. március 09. 09:26
Mitől lett hirtelen ennyire finnyás az ország legocsmányabb társasága?
Karcsi75
2011. március 08. 20:53
Azt a rohadt náczi morva édesanyjukat!
küllő
2011. március 08. 18:11
Na most akkor mi lesz Martonyi elvtárssal????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!