Óriási tüntetésre készülnek a szakszervezetek

2011. március 18. 19:56

Minden eddiginél nagyobb nemzetközi demonstrációra készülnek a hazai szakszervezetek április 9-én. Más országok érdekvédelmi küldöttei is tüntetnek majd.

2011. március 18. 19:56

Április 9-én minden eddiginél nagyobb nemzetközi demonstrációra készülnek a hazai szakszervezetek. A nyugdíjak és a nyugdíjas évek biztonságáért, a munka világát érintő döntések előtti szakmai egyeztetések követeléséért hívják utcára az embereket - közölte a vegyipari szakszervezet (VDSZ).

Az érdekképviseletek küldöttei pénteken figyelemfelkeltő akció során, vegyvédelmi munkaruhában és álarcban vittek az országgyűlési képviselőknek egy 200 oldalas egészségügyi tanulmányt, hogy szembesítsék őket azokkal az egészségkárosító következményekkel, amelyek a több műszakban dolgozókat érik. Ebből kiderül, hogy a több műszakban dolgozók szervezetét annyira megviseli az éjjel-nappali munka, hogy az öregségi nyugdíjig való foglalkoztatásuk szó szerint életveszélyes lehet. Az akcióval a vegyipari ágazat a szakmai érdekegyeztetés kikényszerítésére tett újabb kísérletet.

A VDSZ elnöke, Székely Tamás közölte: a vegyipari ágazat utcára hív mindenkit, hogy április 9-én a Hősök terén 13 órától kezdődő, az Európai Szakszervezeti Szövetség demonstrációján együtt tiltakozzanak az életüket befolyásoló, szakmai érveket nélkülöző kormányzati döntések ellen.

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2011. március 19. 17:43
Nehogy máér valaki elájuljon attól, hogy a szakszervezetek már elviselhetetlennek tartják a helyzetet és azért tüntetnek. Azért tüntetnek, mert az uniós országo szakszervezetei minden félévben a soros elnök országában tüntetnek az uniós kedvezőtlen- mármint szigoritó- intézkedések ellen. Ez fog itt is megtörténni. Ismeretes, hogy a nyugati országokban a monoipol cégek dolgozói is tüntetnek, ami a mi szakszervezeteinknek eddig tabu volt és most sem az autógyárak, a nagy kereskedelmi cégek dolgozói fognak tüntetni, inkább az állami szféra biztos fizetését élvezők meg a csápoló szoci támogatók. A szadeszt nem mondom, mert azok a munkástól távolságot tartottak.
2010
2011. március 19. 16:34
ELMEHETNEK A BECSÁBA, KOMMUNISTA BAGÁZS, AZ ELMÚLT ÉVEKDBEN AMIKOR A KOMCSIK VOLTAK A VEZETŐK, SEMMIT DE SEMMIT NEM TETTEK A DOLGOZOKÉRT, MERT A PÁRT NAGY FIZETÉST ADOTT NEKIK, MEG SZÜNT A LOPÁS, CSALÁD, MOST AZTÁN KIVONÚLTOK AZ UTCÁRA, ÉS MÉG KÜLFÖLDÖN IS LEJÁRATJÁTOK AZ ORSZÁGOT, MOCSKOS SENKIHÁZI BANDA! EGY NAPON SEM LEHET EZT A BANDÁT A NYUGATI SZERVEZETEKKEL ÖSSZEHASONLITANI, MERT OTT A DOLGOZOKAT VÉDIK!!
tevevanegypupu
2011. március 19. 12:03
Azert Orbanek bizonyos mertekig sajat maguk ellen dolgoznak: ugy kellett volna tenniuk mint Romanianak, csokkenteni fizetest, nyugdijat, gyest ket evre es meg egy csomo mast..Ja, megszuntethetnek a moratoriumot is es vegulis minek a bankado meg a multik adoztatasa?Hogy igyekezzenek kimelni a zecceruzembereket? De azok tenyleg annyira ecceruek, hogy nem is veszik eszre..Mi ellen is tuntetnek a hulyek egy evtizedekre eladositott orszagban? Gondolom a szocialistak lesz olyan pofatlan, hogy ok is odaalnak a sorba. Kerhetnenk egy kis tenyleg diktaturat Viktor? Meg kellene mutatni a tuntetoknek milyenek a valodi elvonasok.(:
di maggio
2011. március 19. 08:48
Ahogy a Nemzet Böszméje mondta : " Majd megunják és aztán hazamennek".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!