Csaknem négyszáz eljárás indult a rokkantkártyával csalók ellen

2011. július 25. 07:58

Az év első felében 393 esetben indult eljárás mozgáskorlátozott személyek részére kibocsátott parkolási kártyával való visszaélés miatt. A jövőben nem a háziorvos, hanem várhatóan egy illetékes bizottság adhat ki igazolást a parkolási igazolványhoz.

2011. július 25. 07:58

Az első fél évben 393 esetben rendeltek el nyomozást mozgáskorlátozott személyeknek kiadott parkolási igazolványokkal való visszaélés miatt - írja a Magyar Nemzet. A Budapesti Rendőr-főkapitányság adatait idézve a lap beszámol arról, hogy 340 esetben közokirat-hamisítás, ötven alkalommal, okirattal történő visszaélés, három esetben pedig lopás miatt indítottak nyomozást.

Az év első hat hónapjában 214 nyomozás zárult le, ebből kilenc bírósági eljárás megindításával. További 193 esetben a nyomozók vádemelési javaslattal zárták le az ügyet. A Magyar Nemzet szerint az V. kerületben történt a legtöbb visszaélés.

Szakály József, a Mozgáskorlátozottak Egyesületei Országos Szövetségének irodavezetője a lapnak elmondta, a jövőben a háziorvosok nem adhatnak ki igazolást a parkolási igazolványhoz, az várhatóan a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal illetékes orvosi bizottságának feladata lesz.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kardosdoktor
2011. július 27. 17:00
A rokkant parkolási lehetőség és igazolvány intézménye természetesen nem a mozgássérültek érdekeit szolgálja. Lehetőség a nagyon fontos embereknek a megfelelő színvonalú parkolásra. Órjási ötlet volt. Működött is. Valószínűleg fog is. Én mindenesetre nem merném használni. Mi van ha a jó Isten ad mellé némi rokkantságot is, hogy valóban rászorultan használja a kedves "nemtrabanttulajdonos".
Honfi-fi
2011. július 25. 12:13
nemár csak a környékünkön ennek a többszöröse van az autókban
di maggio
2011. július 25. 08:39
A visszaélőket vagy rokkanttá kéne tenni, hogy legálisan használják a kártyát/ ezt nem akarom / vagy elrettentő példaként nyilvánossá kellene tenni a nevüket.
csíksomlyai
2011. július 25. 08:12
Igen! Felháborító volt látni a belvárosban a sok közép- és felsőkategóriás autót rokkant-igazolvánnyal parkolni! Mintha a rokkantak a társadalom kiváltságos csoportjához tartoznának. A csalókat márpedig meg kell büntetni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!