Felelősségre vonnák az előző kormányokat

2011. július 18. 11:42

Az előző kormányok büntetőjogi felelősségre vonását kezdeményezi az államadósságot vizsgáló parlamenti albizottság. A bizottság szerint a 2002 és 2010 közötti államadósság nemcsak a világgazdasági válság miatt, hanem a szociálliberális kormányok elhibázott gazdaságpolitikája miatt emelkedett meg.

2011. július 18. 11:42

A testület azt vizsgálta, hogy az előző kormányok alkalmatlansága vagy szándékosság miatt nőtt a GDP-arányos magyar államadósság a 2002-es 53-ról 2010-re több mint 80 százalékra. Az ellenzéki pártok közül az MSZP és az LMP az előző üléshez hasonlóan most sem vett részt a bizottság munkájában. A szocialisták távolmaradásukat azzal indokolták, hogy a testület egy koncepciós eljárást hajt végre - ífja a Magyar Nemzet.

A bizottság korábban meghallgatta a szocialista kormányok politikusait, a többi között Oszkó Péter és Veres János volt pénzügyminisztereket, illetve Medgyessy Pétert, Bajnai Gordont és Gyurcsány Ferencet is.

„Egyrészt alkalmatlan gazdasági vezetői voltak az elmúlt nyolc év szocialista kormányainak, a pénzügyminiszterek mind egytől egyig kisebb-nagyobb, de inkább nagyobb fokú alkalmatlanságukról tettek tanúbizonyságot. Rossz gazdaságpolitikai döntéseket hoztak, és az a fajta korrupció, amely eluralkodott az elmúlt nyolc év kormányain, az azt látszik bizonyítani, hogy az államadósság megnövekedését okozó döntések mögött rossz szándék és magánérdekek érvényesülése húzódott meg” - jelentette ki Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője.

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Julio Salazar
2011. július 19. 12:17
GULÁGRA VELÜK ! NEM KICSIT DE NAGYON ! MI AZ HOGY !
de karatna
2011. július 18. 20:08
2006 óta erről beszélek. A Kossut téren kezdtem. Most végre beérett! Ha ez sikerül, akkor vissza nyerem a a demokráciába vetett hitemet. Ezért töröltek a az ORIGO nevű liberális nyáltengerből is. "Felelősségre vonnák az előző kormányokat"
RepiP
2011. július 18. 19:10
Nini, létezik szocialista erkölcsfejlődés! "Azért, mert egy gazdaságpolitika utólag helytelennek bizonyul nem szoktak bíróság elé állni" - mondja Kovács Laci bácsi. Tehát a bűnt elismerik, de azzal védekeznek, hogy nincs jogszabály, ami alapján elítélhetők lennének. LOL.
küllő
2011. július 18. 19:08
Szánalmas és nevetséges ez az erőlködés. Ennyi erővel Kósa-díszparasztot meg ezt a szerencsétlen talpnyaló szíjrágot is számonkérhetnék az idióta kijelentéseikkel mekkora kárt okoztak. Ugyan már-- ócska színjáték az ezt evő fülkéseknek, hadd tapsikoljanak. Úgyhogy egyétek csak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!