Hunvald-ügy: pletykák alapján beszélt a tanú

2011. szeptember 22. 19:30

A Hunvald-ügy újabb tanújának meghallgatására került sor csütörtökön a Fővárosi Bíróságon. Az egykor az ingatlanpanama ügyében érintett ügyvédi irodában dolgozó férfi a korábbi vádlott Nagy Györgytől értesült a vesztegetési pénzekről.

2011. szeptember 22. 19:30

Újabb tanú vallott a Hunvald-ügyben csütörtökön a Fővárosi Bíróságon az erzsébetvárosi önkormányzati ingatlanpanamáról. A tanú korábban az egyik olyan ügyvédi iroda alkalmazásában állt, amely az önkormányzati ingatlanok eladásánál a vevői oldal megbízásából járt el. Amint mondta, Nagy György korábbi vádlottól hallott „pletykaszinten” a vesztegetési pénzekért áron alul eladott önkormányzati ingatlanokról.

A csütörtökön meghallgatott tanú beszámolt róla: Nagy György a vádbeli cselekmények idején beszélgetéseik során többször utalást tett arra, hogy a VII. kerületi önkormányzat gazdasági bizottságának elnöke és egyes tagjai, illetve az „önkormányzat illetékesei jól járnak”, nekik kell fizetni vesztegetési pénzt azért, hogy áron alul megvehesse az önkormányzati ingatlanokat. Hogy kik részesültek a kenőpénzből, a tanú konkrétan nem tudta megmondani.

A tanú mindemellett beszámolt olyan esetekről is, amikor az őt akkoriban alkalmazó ügyvédi iroda külföldi befektetők letétbe helyezett pénzét adta Nagy Györgynek az ingatlanügyletek lebonyolítására. Amikor a befektetők tudomást szereztek arról, hogy a kiválasztott üzletrészt egyszerre két érdeklődőnek értékesítették, visszakövetelték befizetéseiket.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!