Bodoky ismét a rendőrségen

2011. október 24. 09:42

Ismét beidézte tanúmeghallgatásra Bodoky Tamás újságírót, az átlátszó.hu főszerkesztőjét a BRFK Szervezett Bűnözés Elleni Osztályának Extrémizmus Elleni Alosztálya. Bodokyt júliusban lakásán keresték meg, de akkor nem fedte fel információforrásait.

2011. október 24. 09:42

Ismét tanúmeghallgatásra idézte a BRFK Szervezett Bűnözés Elleni Osztályának Extrémizmus Elleni Alosztálya Bodoky Tamás újságírót. A folytatólagos tanúkihallgatás időpontja október 25-e, kedd. Az átlátszó.hu főszerkesztőjét még júliusban a lakásán keresték fel a Brokernet elleni hackertámadásról szóló hír miatt az SZBEO nyomozói, és miután nem fedte fel információforrásait, tanúmeghallgatásra idézték.

A július 11-i tanúmeghallgatáson az atlatszo.hu főszerkesztője továbbra is fenntartotta, hogy a magyar törvények, az Európai Emberi Jogi Egyezmény és az Európai Emberi Jogi Bíróság gyakorlata szerint az újságírónak jogában áll titokban tartania az információforrásait, a nyomozó hatóság viszont az új médiatörvényre hivatkozott, írja az átlátszó.hu. A lap megjegyzi azt is, hogy az ügyészség immár három hónapja nem bírálja el az információforrás felfedésére kötelezéssel szemben benyújtott panaszukat.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MakkA
2011. október 24. 12:42
Tanúként elvileg köteles beszélni. Persze, nyugodtam mondhatja, egy borítékot bedobtak a postaládájába, pont olyat, amiben annak idején az őszödi beszédet terjesztették. A borítékon meg a feladó "Nedudki" volt. Az mondjuk elég gáz, hogy a rendőrség ehhez az infóhoz csak egy újságíró vegzálásán keresztül jut. (Hihetetlen, hogy mekkora tehetetlen társaság. Mindig megtalálják azt, aki a legkevésbé veszélyes rájuk. Geréb, Bodoky, Budaházy vagy Tomcat "bomba"gyára. De éjfél után már egy audit, bmw-t, hófehér mercit nem mernek megállítani.) ma
Machiavelli
2011. október 24. 10:50
Majd jó beb*sszák előzetesbe, megfenyegetik, hogy bent lesz 1 évig és tönkreteszik az életét, rögtön énekelni fog. Itt ez a kényszervallatás a divat, amit jogállamban, ahol a rendőr, az ügyész és a bíró is tisztelné a törvényeket és az emberek jogait, ott nem fordulhatna elő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!