A jogosultak háromnegyede léphet be az új árfolyamgátba

2012. március 26. 14:01

A Magyar Bankszövetség szerint az árfolyamgát új rendszerébe várhatóan a jogosult ügyfelek 75 százaléka lép be. Arra számítanak, hogy a jelenlegi deviza alapú, illetve devizahitel állomány mintegy kétharmadát vonják be az új árfolyamgát rendszerébe.

2012. március 26. 14:01

Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára elmondta: a bankok számára a tavalyi végtörlesztés és az árfolyamgát tavalyi rendszere azt is eredményezte, hogy az ügyfelek kiszolgálásában új korszak következett be, az ügyfélbarát magatartás került előtérbe.

Kérdésekre válaszolva elmondta: az árfolyamgát új rendszerében nem vesznek majd részt a bankszövetség megítélése szerint azok az adósok, akik igen kis, egymillió forint vagy annál alacsonyabb összegű tartozással rendelkeznek, illetve azok, akiknél az adósság hátralévő futamideje rövidebb, mint az árfolyamrögzítés 3 éves időtartama. Emellett olyan ügyfelek is kimaradhatnak, akik azért nem veszik igénybe a lehetőséget, mert minden banki ügyintézéstől idegenkednek - tette hozzá.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dr. Táskás Tóni
2012. március 27. 01:36
A jogosultak háromnegyede léphet be az új árfolyamgátba A közösből pedig fizetjük. Ezt jól kitalálták.
elintéző
2012. március 26. 15:37
Az energia árak kordában tartása a másik nagy könnyebbség.Mondhatnánk, másik siker sztori.Ha ugy emelkedett volna,ahogy a szocik akarták, a félország már fütés nélül élne. A vizmüveket is próbálják kiszabaditani a héják karmaiból. A nehézségek ijesztőek, de lehetne még rosszabb is. Legalább valamit próbálnak helyrehozni.És hogy prüszköl miatta a müvelt nyugat!
medve
2012. március 26. 15:00
Azért ez az egész valutahitel kezd Orbánék legnagyobb sikerévé válni. Ezért legalább megérte konfliktusokat vállallni.
bookmark
2012. március 26. 14:11
Ha jol ertem csak azok vehetik igenybe, akiknel akar a nem lakascelu hitelnel is a fedezet ingatlan volt. Es mi lesz azokkal, akik fedezet nelkul kaptak hitelt? Ja es letezik meg az evi egyszeri lehetoseg a torlesztoreszlettol jelentosebb osszeg befizetese mindenfele bunteto kamat nelkul? En emlekszem valami ilyenre is. Vagyis egy egyszeri nagyobb osszeg befizetesevel, lehetne a toketartozast csokkenteni. Hogy van ez most?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!