Megállapodott a kormány és a Bankszövetség az árfolyamgátról

2012. március 08. 09:33

A kabinet és a Bankszövetség megegyezése szerint 20 millió forintos hitelösszegig vehetik igénybe az árfolyamgátat a devizahitelesek – erősítette meg az Index értesülését a kormányszóvivő a Kossuth Rádióban.

2012. március 08. 09:33

Az Index szerda este írt arról, hogy kompromisszumot kötött a kormány a Bankszövetséggel az árfolyamrögzítés feltételeiről. Eszerint a legfontosabb újdonság, hogy azok vehetik igénybe az árfolyamgátat, akik devizahitele nem haladja meg a 20 millió forintot.

Giró-Szász András kormányszóvivő csütörtök reggel az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában ezzel kapcsolatban kifejtette: a kabinet és a Magyar Bankszövetség korábbi megállapodása egy olyan limitet határozott meg, amely a lakás értéke alapján határozta meg azok körét, akik igénybe vehetik az árfolyamgátat.

A Fidesz azonban javaslatot tett arra, hogy ne a lakás, hanem a hitel értékéhez kössék a rögzítés igénybevételének lehetőségét. Indítványuk szerint az élhetett volna az árfolyamrögzítéssel, akinek a felvételkori hitelösszege nem haladja meg a 30 millió forintot. A mostani egyeztetések eredményeként ez az összeg 20 millió forintra változott. Hozzátette: a közszférában dolgozók soron kívül, hamarabb vehetik majd igénybe az árfolyamgátat.

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
medve
2012. március 08. 12:09
A végtörlesztés és az árfolyamgát Orbánék komoly sikere, sok emberen segít, teljesen vállalható Kevés ilyen van, jobban kéne nyomatniuk.
peninsulavaldes
2012. március 08. 10:47
Látom, itt már reklámozzák Viktort..
Omega2010
2012. március 08. 10:42
Nos, ez nem teljesen ide tartozik, de érdekesség képen érdemes elolvasni, hogy milyen mocsok orbán. "Kiszivárgott Orbán Viktor keddi levele 2012. március 8. Orbán Viktor miniszterelnök két nappal ezelőtt levelet írt José Manuel Barrosónak, az Európai Bizottság elnökének és Herman Van Rompuynak, az Európai Tanács elnökének a túlzott deficit eljárás keretében. A Népszabadság értesülései szerint a levél barátságos, udvarias hangú és felsorolja Magyarország költségvetési erőfeszítéseit, még a Bajnai-kormány intézkedéseit is felidézi. Azt is hangsúlyozza a kormányfő, hogy 2013-ban a kormány már egyszeri intézkedések nélkül, strukturális intézkedésekkel teljesül a 3% alatti hiánycél. A napilap csütörtöki cikkében kitér arra is, hogy a levél érdekessége, hogy a hiánycsökkentő intézkedések listáján Orbán Viktor felsorolja a Bajnai-kormány korábban tett intézkedéseit is. Ezzel kívánja ugyanis illusztrálni, hogy Magyarország elkötelezett a fiskális politika területén. " http://www.portfolio.hu/gazdasag/kiszivargott_orban_viktor_keddi_levele.163983.html
Omega2010
2012. március 08. 10:39
Ezzel a fidesz elismerte, hogy amit annak idején a Széchenyi- tervben adtak 30 milliós lakásvásárlási támogatást, az elhibázott volt. Mindenesetre most sem azokon segítenek, akik igazán rá lennének szorulva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!