A kerületek lehetnek a járások a fővárosban

2012. április 24. 10:17

Kormánypárti fővárosi polgármester-képviselők módosító javaslata az eredetileg tervezett hét budapesti járás helyett kerületi szinten szervezné a fővárosi járásokat.

2012. április 24. 10:17

 

A közigazgatási tárca által tervezett körzetek helyett kerületi szinten szerveződhetnek a 2013. január 1-jén létrejövő járási hivatalok Budapesten, ha a parlament elfogadja az erre vonatkozó módosító indítványt. A javaslatot a kormánypártok fővárosi polgármesterei mellett – egyéni képviselőként – Navracsics Tibor, közigazgatási és igazságügyi miniszter is aláírta.

Az Országgyűlésnek kedden benyújtott javaslat előterjesztői között van rajtuk kívül - ugyancsak egyéni képviselőként - Szabó Erika területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkár, valamint Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke, Debrecen polgármestere. „A polgárok számára is sokkal könnyebben követhető az államigazgatás működése, ha a járási feladatok területi kialakítása a kerületekhez igazodik” a fővárosban – áll a javaslat indoklásában.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium eredetileg hét járási körzetre osztotta volna fel a fővárost, ezt azonban a kerületi polgármesterek ellenezték.

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2012. április 24. 20:47
Ilyen alapon a falvak se menjenek bele az összevonásba.
Aldo Raine hadnagy
2012. április 24. 19:11
"A kerületek lehetnek a járások a fővárosban" Tehát egy sima átnevezés, egy blöff az egész.
Brusztreic
2012. április 24. 14:23
Hát akkor maradnak a kerületi unatkoztatók.
Gombóc XVI. Artúr
2012. április 24. 14:07
A sok Fideszes polgármester miatt most adtak a fekáliának egy pofont. Gratulálok fiúk...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!