Ötvenezret ér Gyurcsány szakdolgozata

2012. április 16. 07:55

A Pécsi Újság tovább keresi Gyurcsány Ferenc 1984-ben készült, „A Balaton-felvidék szőlészete és borászata" című szakdolgozatát. A lap ötvenezer forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel a dolgozatért, amelyet visszajuttatna a pécsi egyetemnek.

2012. április 16. 07:55

„Ötvenezer forintot ajánlunk fel annak, aki eljuttatja hozzánk Gyurcsány Ferenc 1984-ben készült, »A Balaton-felvidék szőlészete és borászata« című szakdolgozatának eredeti példányát, mely a TTK intézeti könyvtárából tűnt el. A nyomravezető anonimitását, kérésére, természetesen biztosítjuk” – írja a Pécsi Újság.

A lap ígérete szerint a megkerült dolgozatot visszajuttatja a dolgozatot a pécsi egyetemnek, hogy a diplomamunka kutatható legyen, digitális másolatát pedig a volt miniszterelnök kapná meg.

Gyurcsánynak a Janus Pannonius Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán 1990-ben írt szakdolgozatát hat évvel később leselejtezték, másik diplomamunkája azonban eltűnt. A Pécsi Újság korábban Geresdi Istvánra, a PTE Természettudományi Karának dékánjára hivatkozva azt írta, az abban az évben végzett technika és biológia szakos tanárok szakdolgozatai megvannak az intézeti könyvtárakban, a volt miniszterelnöké azonban hiányzik közülük. A katalógus szerint a szakdolgozat 1984-ben bekerült a biológia tanszékre, de ma már nincs meg, azt azonban, hogy mikor tűnt el, nem lehet megállapítani.

A volt miniszterelnök blogjában közölte, könyvtára átválogatása után sem került elő a szakdolgozat. „Múlt hétfőn még azt vonták kétségbe, hogy volt-e egyáltalán szakdolgozatom. A leckekönyvek másolata, az egyetem hivatalos nyilatkozata a feltételezést határozottan cáfolta. Ezzel a dolog érdemi része lezárult, a vád megdőlt. Ezt követően sokan szerették volna elolvasni a dolgozatokat. Az érdeklődést szívesen kielégítettem volna. De mert az egyetem leselejtezte, én meg nem őriztem meg azokat, nem tudok mást ajánlani a szakdolgozatokért lelkesedőknek, keressék meg a többi képviselőt, ők talán nagyobb becsben tartották egykori munkájukat, és most szívesen bocsátják az érdeklődők rendelkezésére” – fogalmazott pénteki bejegyzésében.

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2012. április 16. 18:56
50.000:1400=36, olyan mintha a kádárendszerben 1983-ban felajánlottak volna 36 forintot. Vízre számoltam.
kukagyerek
2012. április 16. 16:29
"Ötvenezret ér Gyurcsány szakdolgozata" ----------------- Azannyát! Így felment a seggtörlő papírok ára?
Sebaj Tóbiás
2012. április 16. 15:21
Na és ehhez mit szólnak az igazság felkent védelmezői? http://mandiner.hu/cikk/20120416_nol_simicska_a_kozgep_tenyleges_tulajdonosa Hmmmm ?
sasadi
2012. április 16. 15:19
Terelünk ballibsik, terelünk! Gyurcsány dolgozata nem érdekes, csak a Schmitt Pálé volt az, amíg ki nem nyírtátok! Ráfáztatok, mert remélem az új elnökkel sokkal több bajotok lesz, mint a régivel volt. Erre mondják, hogy "Csöbörből vödörbe!"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!