Így használja fel a Facebook az adatokat

2012. július 14. 12:06

A Facebook automata szűrőszoftverrel figyeli az oldalon zajló összes privát kommunikációt, gyanús szövegrészletek után kutatva – írja az Index a Reuters nyomán.

2012. július 14. 12:06

A szűrő azokat a gyanús szavakat, szófordulatokat szemlézi, amelyek bűncselekményekre, terrorizmusra, drogokra utalhatnak, de a káromkodások és az érzékeny személyes adatok is fennakadhatnak rajta. A szűrőről a Facebook biztonsági vezetője, Joe Sullivan beszélt a Reutersnek. A gyanúsnak talált beszélgetéseket minden esetben átnézik a Facebook biztonsági stábjának tagjai, hogy a hamis riasztásokat kiszűrjék.

A Facebook rendszeresen ad ki a nyomozó szervek hivatalos kérésére személyes adatokat, ip-címeket vagy csetarchívumokat is – írja az Index.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trendo
2012. július 15. 19:12
Világ adatbázisai és kémprogramjai, egyesüljetek! :)
Akitlosz
2012. július 15. 16:40
Aki fészbukkol meg is érdemli.
Csigorin
2012. július 15. 16:40
olyasmirol hogy leveltitok ne is almodjunk ugye...
Justicia
2012. július 15. 10:06
Nem nagy hír, az usa régóta üzemeltet egy szűrőt, Európában is van telepítve, ha jól tudom Svajcban. Az emailokat figyeli, terrorelhárítás miatt állítólag. Azért van az, hogy egy email nem érkezik meg azonnal a címzetthez,előbb körbe megy a glóbuszon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!