Ütemesen teljesülnek a gyógyszerészek kívánságai

2012. július 21. 13:06

Időarányosan kifejezetten jól áll a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) két évvel ezelőtt megfogalmazott 12 pontjának teljesítése – mondta a szervezet elnöke szombaton Budapesten újságírók előtt, azután, hogy Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott megbeszélést egy zuglói patikában.

2012. július 21. 13:06

Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) elnöke szombaton elmondta: a kormányfővel az elmúlt évek történéseit, a jelen gondjait és az elkövetkező időszak feladatait beszéltek át, továbbá áttekintették az MGYK által 2010-ben „Mit kíván a magyar gyógyszerész?” címmel megfogalmazott 12 pont sorsát, amelyben többek között a megelőző időszak „liberalizációs kártevésének” leállítását és a szakmának a rendbetételét kérték.

A 12 pontnyi kérés közül mostanáig megtörtént a patikaliberalizáció leállítása, visszaállították a kötelező kamarai tagságot és a gyógyszerészi kompetenciák rendezésében is igen jelentős előrelépések történtek. Ezen felül várhatóan szeptemberben megjelenik, és hatályba is lép az a rendelet, amely a gyógyszerészi szakképzési rendszert is rendezi – fejtette ki Hankó Zoltán.

Hankó Zoltán megjegyezte: az, hogy a szakma kéréseinek teljesítése ilyen „jól áll”, nemcsak a kormányfőnek, hanem az egészségügyért felelős államtitkárságnak és a velük kialakult jó kapcsolatnak is köszönhető. Ugyanakkor hozzátette: nem mindegyik pontnak értek még a végére, ráadásul az ágazat továbbra is nagyon nehéz helyzetben van, ezért lesz még miről tárgyalni az elkövetkező időszakban.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!