Jobbik: Ne csak szavakban támogassák a sportolókat!

2012. augusztus 14. 12:40

Újra az Országgyűlés elé terjeszti az ellenzéki párt azt a törvénymódosító javaslatát, amelynek értelmében az összes sportoló igénybe vehetné a társasági adókedvezményt.

2012. augusztus 14. 12:40

A Jobbik újra az Országgyűlés elé terjeszti azt a törvénymódosító javaslatát, amelynek értelmében nemcsak a látvány-csapatsportágak, hanem az összes sportoló igénybe vehetné a társasági adókedvezményt – jelentette be Szilágyi György keddi, budapesti sajtótájékoztatóján. A jobbikos képviselő emlékeztetett arra, hogy pártja ezt a javaslatot már 2010 nyarán is benyújtotta az Országgyűlésnek, akkor azonban a kormánypárti többség nem támogatta azt.

Szilágyi György beszélt arról is, hogy a 2012-es londoni Olimpiai Játékok végeztével több kormánypárti politikus – Borkai Zsolt fideszes országgyűlési képviselő, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, Schmitt Pál volt államfő, MOB-elnök és országgyűlési képviselő, valamint Pálffy István KDNP-s honatya – is az állami sporttámogatások növelésének fontosságáról nyilatkozott.

Szilágyi György hangsúlyozta ugyanakkor, hogy mindhárom politikus a 2010-es szavazáson nemmel voksolt a Jobbik minden sportoló támogatását növelő javaslatára. Az ellenzéki képviselő szerint az újbóli benyújtással újabb esélyt kapnak a kormánypárti frakciók, hogy ne csak szavakban, hanem tettekben is támogassanak minden magyar élsportolót. A Jobbik azt is kezdeményezi, hogy az olimpiai játékokon érmet, vagy pontot szerzett versenyzők egy esetleges következő olimpiai felkészülésük alatt havi fix járadékot kapjanak az államtól zökkenőmentes és magas színvonalú felkészülésük biztosítása érdekében.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
én vagyok a
2012. augusztus 14. 21:05
Nácik! Maguk csak a kődobálás olimpiái számában indulhatnának! Máshoz semmi közük! Akkor mit követelnek? Kuss legyen már! Tud valaki egy olimpiai bajnokot is, aki szimpatizál a nácikkal? Én nem, de majd a férgek beraknak néhány nevet! Egy sem olyan balfék, hogy ide szavazzanak, mert a sport másról szól, mint, amit ők hirdetnek! Előbb a Coubertin eszmékkel legyenek tisztába és utána ugathatna olimpiai ügyekben! Addig ismételten kuss az összes paraszt nácinak! Hm!
fileo
2012. augusztus 14. 20:54
Újabb figyelem elterelés arról, hogy .....áááááááááá szét esik a párt kéne egy-két ember...
szösszenet
2012. augusztus 14. 17:09
A Jobbik is próbál felkapaszkodni az Olimpia-i szerepléseinken. Csakhogy semmi köze hozzá, sem máshoz ami az országban van és értéket képvisel... Szerintem csak ezzel próbálja elterelni a figyelmet arról ami a berkein belül történik!
brabant89
2012. augusztus 14. 15:20
Amint az várható volt, a pártok (vagy közülük egyesek) igyekeznek hasznot húzni a jó olimpiai szereplésből. Az elmúlt időszak botrányai után nem maradhat ki a Jobbik sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!