Mégis indul a 2014-es választáson az MSZP

2012. augusztus 30. 11:29

Az MSZP sajtóosztálya közölte, a párt mindenképpen indul a 2014-es országgyűlési választáson. Szerdán Ujhelyi István egy sajtótájékoztatón azt mondta, megfontolandó, hogy elinduljanak-e egy olyan versenyen, „ahol mi csak legitimizálunk egy antidemokratikus intézményrendszert”.

2012. augusztus 30. 11:29

Az MSZP – önállóan vagy egy demokratikus összefogás részeként – indul a 2014-es választáson – közölte a szocialista párt sajtóosztálya.

Kolláth György alkotmányjogász szerdán úgy nyilatkozott, a választási rendszer átalakítása során eljöhet az a helyzet, hogy a demokratikus ellenzéknek meg kell fontolnia a választástól való távolmaradás lehetőségét. A vele együtt sajtótájékoztatót tartó MSZP-s Ujhelyi István azt mondta: ennek lehetőségét két hónappal ezelőtt diplomaták körében már megemlítette, „és nagyon komoly megütközést keltett, nem a mondandó maga, hanem annak a súlya”. „Olyan versenyen elindulni, ahol mi csak legitimizálunk egy antidemokratikus intézményrendszert, ez megfontolandó” – tette hozzá az Országgyűlés szocialista alelnöke.
   
Az MSZP egyébként már megkezdte a felkészülést a 2014-es választásra, Mesterházy Attila pártelnök éppen két hete jelentette be, hogy mind a 106 egyéni körzetben választókerületi felelősöket nevez ki a szocialisták elnöksége szeptember végéig, többségük a párt egyéni jelöltje lehet. Akkor azt hangsúlyozta, hogy az MSZP sosem fogott még hozzá a választási felkészüléshez ilyen hamar.

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
red label
2012. augusztus 31. 12:32
Kár! Miért nem hallgatnak a kissé beszédhíbás kolláth elvtársra, kár annyi energiát beletölteni, ebbe a feneketlen vödörbe? Mert Lenin elvtárs is megmondta, ami nem megy, nem kell eröltetni! Kolláth elvtárs, látnok elvtárs!
HSL
2012. augusztus 30. 20:26
nem tudják mit is akarnak, de azt nagyon határozottan...
Vén Csataló
2012. augusztus 30. 15:04
Az MSZP indulásáról nem az MSZP dönt, hanem az MSZP megbízói. Azok meg túl sokat buktak mostanában, hogy csak úgy felálljanak az asztaltól. Úgyhogy tök mindegy mit gondolnak vagy mit szeretnének a csicskák, indulniuk kell. Lóvé lesz dögivel a kampányra, Ron Werbert vagy valami hasonló pokolfajzatot is tuti bevetnek, az meg, hogy mit karattyol Kolláth vagy Mesterházy vagy bármelyik másik marionettbáb, maximum azoknak a agyalágyultaknak szóló komédia, akik azt hiszik, hogy ezek a nyomorultak - valamiféle pontosabban meg nem határozható módon - őket képviselik.
orion
2012. augusztus 30. 14:54
Miért? Komolyan felmerült egy pillanatig is??? Kinyitják a szájukat, és ömlik a hazugság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!