Vádat emelhetnek Csipak Péter ellen

2012. augusztus 07. 08:42

Vádemelést javasol a rendőrség Csipak Péter ingatlanvállalkozó ellen, aki a gyanú szerint házának egy részét engedély nélkül természetvédelmi területre építette.

2012. augusztus 07. 08:42

Mint a Duna TV hétfő esti Híradójában elhangzott, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) gazdaságvédelmi főosztálya szerint Csipak Péter a háza építésekor túlterjeszkedett a telekhatáron, és több mint kétezer-háromszáz négyzetmétert elfoglalt egy Natura 2000-es besorolású természetvédelmi területből. A Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi Felügyelőség feljelentése alapján megkezdett nyomozást az NNI természetkárosítás bűntett miatt vádemelési javaslattal befejezte.

Csipak Péter – aki a tervezett V. kerületi Új Városközpont tulajdonosa, és nevéhez fűződik a belvárosi Fashion Street is – nem kívánt nyilatkozni az ügyben. Tavaly szeptemberi gyanúsítotti kihallgatásán tagadta, hogy bűncselekményt követett el: mint mondta, jóhiszeműen járt el, nem tudta, hogy telekhatáron túlra építkezett. A büntető törvénykönyv szerint a bíróság természetkárosítás miatt akár három év börtönre is ítélheti – hangzott el a Híradóban.

A II. kerületi önkormányzat tavaly októberben úgy döntött, a vállalkozónak le kell bontania luxusvilláját, amelyet részben a Budai Parkerdő területére épített. Csipak Péter a döntés ellen fellebbezhetett az önkormányzatnál.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krisztoforo48
2012. augusztus 07. 12:30
Ki adta ki az építési engedélyt,vagy az sincs?
lastres
2012. augusztus 07. 11:17
Nocsak. Valami mégis működik ebben az országban?
tunde04
2012. augusztus 07. 10:13
" több mint kétezer-háromszáz négyzetmétert elfoglalt " khömm! és elmondása szerint nem tudta, h telekhatáron kívül építkezett.
MakkA
2012. augusztus 07. 10:02
Ahogy Princz ügyből sem lett semmi, Kulcsár ügyből sem lesz semmi, a sukorói telekügyből sem lesz semmi, Csipak telkéből sem lesz semmi. Előbb minősítik át a területeket belvárossá, minthogy haja szála is görbülne. (V. Lászlóék sem sokat fognak sitten tölteni. Mihelyst boltjaik üzemeltetése átkerül az új gazdához, házi őrizetbe kerülnek, majd 25 év múlva lesz egy enyhe ítélet, az időmúlásra hivatkozva.) m.a.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!