Ezeket az italokat semmiképpen ne fogyassza

2012. szeptember 23. 14:09

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal weboldalán is elérhető már a cseh mérgező, metil-alkoholt tartalmazó, szeszes italok listája. Ha ilyet lát a polcon, a szekrényben vagy a hűtőben, ne fogyassza el!

2012. szeptember 23. 14:09

A NÉBIH felhívta a figyelmet arra, hogy a cseh Egészségügyi Minisztérium tájékoztatása alapján – a listán új termékként szerepel a Wodka Frederic, lekerült viszont a Hanácká vodka. Hozzátették: a cseh élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság által a 20 térfogat-százalékú vagy azt meghaladó szeszes italok forgalmazására és exportjára elrendelt tilalom továbbra is érvényben van a mérgezések miatt.

Csehországban 21-en haltak meg metil-alkohol-mérgezésben, és további 38 személyt súlyos állapotban kórházban ápolnak. A prágai egészségügyi minisztérium válaszul megtiltotta a 20 százaléknál több alkoholt tartalmazó italok árusítását, mert bár a rendőrség az üggyel kapcsolatban őrizetbe vett már 23 személyt, a súlyosan mérgező alkohol forrását egyelőre nem sikerült feltárnia.

A Lidové Noviny című lap hétfőn címoldalán azt írta: nem kizárt, hogy a mérgező metanol (metil-alkohol) eredetét a szomszédos Lengyelországban kell keresni, a sajtóértesülést azonban a lengyel rendőrség nyomban cáfolta.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2012. szeptember 24. 09:20
""Mitől kóser egy pálinka? A kóser pálinka a gyümölcs termesztésétől kezdve palackozásáig vallási felügyelet mellett készül - mondta Andrássy Béla az Emberbarát vallási magazin szerkesztője. Kóser pálinka csak gyümölcsből készülhet, szőlőből nem, vagyis a törkölypálinka nem lehet kóser. Szőlőből a zsidó vallás szerint csak bor készíthető. Kétféle kóser pálinka létezik. Az egyiket kizárólag pészah ünnepén fogyasztják, erre az alkalomra készül. A többit más ünnepek során fogyasztják. Kóser pálinkát nagyon kevés helyen készítenek, nehéz hozzájutni. Ha mégis sikerül, fél litere legalább négyezer forint.""
Secnir
2012. szeptember 24. 08:11
hiába nézem, apósom szilvapálinkája nincs közte. akkor fölösleges volt az egész hajcihő. kérjük a következő hírt....
trendo
2012. szeptember 23. 18:26
Az Urbanlegends blogon olyasmit olvastam, hogy a piabalhé egy jólirányzott magyar válaszlépés volt a cseheknek (egyben figyelmeztetés az EU-nak:) a Malév ügyben ránk mért szankciók miatt, ami alól ők bezzeg mentesültek! :)))))
kjkj945
2012. szeptember 23. 17:11
Csak a tablettás, csak a tablettás!!! Az csak hülyít.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!