Hagyó-per: két tárgyalási napot is meg kellett ismételni

2012. szeptember 27. 10:59

A Hagyó Miklós és társai ellen folyó per csütörtöki tárgyalási napján két korábbi tárgyalási napot meg kellett ismételni, amiért két vádlottat közös védő képviselt.

2012. szeptember 27. 10:59

A Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes és társai ellen a Kecskeméti Törvényszéken folyó per csütörtöki tárgyalási napján két korábbi tárgyalási napot meg kellett ismételni, mert két vádlottat közös védő képviselt, annak ellenére, hogy a terheltek között érdekellentét állt fenn. Hadnagy Ibolya tanácsvezető bíró elmondta, hogy a nyolcadrendű Regőczi Miklós és a tizedrendű Vitéz Ágnes vádlottak között érdekellentét áll fenn, ennek ellenére közös védő képviselte őket a per szeptember 20-i és 25-i tárgyalási napján.

A tanácsvezető bíró a szeptember 20-i tárgyaláson elhangzott, Hagyó Miklós által felolvasott vallomás lényegét foglalta össze ezek után, majd Mesterházy Ernő ismételt kihallgatásával folytatta a megismételt eljárást. A vádlott nem tett vallomást, ezért írásban tett vallomását ismételte meg kivonatosan a tanácsvezető bíró. Ezután Antal Attila keddi tárgyalási napon tett vallomását ismertette kivonatosan a bíró. A vádlottak fenntartották korábban felolvasott vallomásaikat. A két tárgyalási nap „megismétlése” után szünetet rendelt el a tanácsvezető bíró, majd folytatódik Antal Attila csütörtöki tárgyalási napra tervezett kihallgatása.

A vádirat szerint a Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes által létrehozott és vezetett bűnszervezet 2007 januárjától 2008 augusztusáig 1,49 milliárd forintot meghaladó vagyoni kárt okozott a BKV-nak.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!