Fagyit és jégkrémet is árulhatnak majd a trafikokban

2013. május 08. 12:37

A parlament költségvetési bizottsága tovább bővítené a trafikokban kapható termékek körét, lehetővé téve, hogy fagylaltot és jégkrémet is árulhassanak. A tavaly szeptemberi elképzelések szerint csak dohánytermékeket árulhattak volna a dohányboltokban, de azóta folyamatosan bővítették az árusítható termékek körét.

2013. május 08. 12:37

A tavaly szeptemberben elfogadott trafiktörvény alapján a dohányboltokban a dohánytermékeken kívül mást nem lehetett volna kapni, a parlament azonban már decemberben bővítette a termékkört, engedélyezve, hogy lottót és sorsjegyeket is áruljanak. A jogszabály idén februárban elfogadott újabb módosítása után pedig szeszes és energiaitalt, kávét, ásványvizet, üdítőket és újságot is kínálhatnak a július 1-jén megnyitó trafikok.

Az Országgyűlés költségvetési bizottsága most egy módosító javaslattal tovább szélesítené a trafikáruk körét, megengedve, hogy a boltokban fagylaltot és jégkrémet is áruljanak. Az erről szóló módosító javaslatot a testület szerdán terjesztette be a parlamentnek.

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bábeli békák
2013. május 09. 00:03
Százmilliós bukás az államnak, hogy kezességet vállalt az előző ciklusban a parlamenti pártok irodavásárlási kölcsöneihez. Az SZDSZ 555 millió forinttal tartozott a múlt hónap végén... A kölcsönt még 2008-ban folyósította az állami tulajdonú MFB... http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/100-milliokat-bukik-az-allam-az-szdsz-en-2091488 Nem csoda, hogy Demszky már 2009-ben bejelentette, hogy többé nem indul.
next mindig élni fog 7
2013. május 08. 22:23
Péksüteményt miért nem lehet? Az vonzza a vásárlót! Ja az drága lenne? Miért nem?
Bábeli békák
2013. május 08. 22:17
Tudja valaki, mi lesz az SZDSZ hátrahagyott többszáz milliós adósságával? Azt is mi fogjuk kifizetni?
liberálzöld.
2013. május 08. 16:01
Tök jó! A dohányboltba - az eredeti tervek szerint - 18 év alatti fiatal be sem mehet. Biztosan nagyon fogy majd a fagyi. A kiskölykök meg csorgó nyállal nézik, hogy az öreg köhögős tata nyalja a fagyit. Aztán megtanulják, hogy hogyan juthanak cigihez. Eleinte megkérik a a tatát, hogy vagyen nekik fagyit. Aztán meg cigit ....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!