Külügy: Az alkotmánymódosítás összeegyeztethető az európai normákkal

2013. május 07. 19:26

Az alaptörvény negyedik módosításának nagy része összhangban áll vagy összeegyeztethető az európai normákkal és sztenderdekkel - részben, ha megfelelően értelmezik azokat –, néhány része támadható – derül ki a Martonyi János külügyminiszter által felkért külföldi szakértők jelentésének összegzéséből.

2013. május 07. 19:26
Francis Delpérée szenátor, a Louvaini Katolikus Egyetem emeritus professzora, a Nemzetközi Alkotmányjogi Akadémia elnöke, Pierre Delvolvé akadémikus, a Párizsi Panthéon-Assas Egyetem emeritus professzora és Eivind Smith, az Oslói Egyetem Közjogi és Nemzetközi Jogi Intézetének egyetemi tanára, a Norvég Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Intézetének elnöke, a Nemzetközi Alkotmányjogi Szövetség alelnöke által készített szakvélemény kedden jelent meg a külügyminiszter honlapján.

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
IgazságosIzomViktor.
2013. május 08. 08:01
nemcsak hogy összeegyeztethető,de páratlan siker a magyar tákolmánymódosítás!A legtöbb európai ország már utánoz minket,és-bár ezzel titkot árulok el-,de bizonyos kormányközeli források szerint már a szomszédos alpha-centaury naprendszerből is érkeztek jelzések,hogy átvennék a magyar alaptörvényt.
kohncesszió
2013. május 08. 07:44
Nagyrésze, mi barmok? Kisrésze meg nem. Pont azok amelyeket kifogásolnak. Szánalmas, alkalmatlan antidemokratikus, fasz társaság!
Kal
2013. május 08. 07:11
"Az alaptörvény negyedik módosításának nagy része összhangban áll vagy összeegyeztethető az európai normákkal " erről az a mondás jut eszembe, hogy egy nagy fazék levesbe elég, ha egy kiskanál sz@r kerül... Az itt neomarxistának titulált Tavares munkáját a bizottsági ülésen - a Fideszes és Jobbikos képviselőkön kívül - minden EP képviselő elismeréssel méltatta. Elemzésemet ld. a Kaleidoscope blogon: http://kaleidoscope.blog.hu/2013/05/08/ne_a_tukrot_atkozd
felfújta a szél
2013. május 07. 23:34
Érdekes volt végigolvasni egy hozzáértő véleményt is a bármifajta jogi képzettség nélküli portugál neomarxista-anarchista ifjú agitátor újságokból összeollózott laza eszmefuttatása után. Az EU önmagát minősíti ezzel a tavaris Ruival
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!