PM: Államosítják a meg nem vásárolt patikákat?

2013. június 25. 15:54

A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint a kormány államosítaná azokat a patikákat, amelyeket az ott dolgozó gyógyszerészek nem képesek megvásárolni.

2013. június 25. 15:54

Az ellenzéki tömörülés az MTI-hez kedden eljuttatott közleménye szerint ezt olvasható ki a Balog Zoltán miniszter által benyújtott zárószavazás előtti módosító javaslatból. Szilágyi László független országgyűlési képviselő állásfoglalásában hangsúlyozta, a kormány teljesen fölöslegesen tulajdonszerzésre kényszeríti a patikusokat, és emiatt államilag támogatott hitelekkel, illetve állami tőkebefektetéssel terheli meg a költségvetést. Ugyanakkor azoktól a patikusoktól, akiknek még így sem telik a vásárlásra, lényegében elveszi a gyógyszertárat, hogy később „a haveroknak átjátszhassa”.

A PM szerint az állam ezután a közpénzből megvásárolt gyógyszertárakra pályázatokat hirdetne. „A javaslat nyilvánvaló célja, hogy a Fidesz-közeli vállalkozóknak ne csak trafikjuk, hanem gyógyszertáruk is legyen” – olvasható az ellenzéki képviselő közleményében, amely szerint a Fidesz-kormány „trükkje” a fogyasztóknak drágulást hoz. Szilágyi László szerint ugyanis félő, hogy a betegek még drágábban juthatnának hozzá a gyógyszereikhez.

Meg kell akadályozni, hogy a Fidesz ismételten a lakosság – ezúttal ráadásul a beteg emberek – kárára tömje meg a barátok zsebét” – zárult a kommüniké.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2013. június 25. 19:22
De hülye ez a Szilágyi! A gyógyszerész tulajdon azt jelenti, hogy a mostani gyárak által üzemeltetett patikák a gyógyszerész kezébe kerüljenek /Ha nincs pénze, részben állami tulajdonként. Ettől pedig drágulás nem lehet, mert a gyógyszerárakat nem a patika adja, hanem az Eü. Pénztár programja, mert az hatósági ár!
micream
2013. június 25. 16:34
-Államosítják a meg nem vásárolt patikákat - az álmoskönyv szerint jót jelent. fideszes polgármesterek és képviselők gyerekei, rokonai patikatenderen fognak nyerni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!