Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

A Jobbik szerint nem elég elrettentő az új Btk.

2013. július 02. 14:18

A Jobbik véleménye szerint sem a hétfőn hatályba lépett új büntető törvénykönyv (Btk.), sem a rendőrség nem rendelkezik megfelelő elrettentő erővel – közölte Mirkóczki Ádám keddi telefonos sajtótájékoztatóján.

2013. július 02. 14:18

A szóvivő elöljáróban utalt Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen elmondott szavaira, amelyek szerint Magyarország ma már erős, és jobban teljesít a rend és a biztonság védelme területén is. Idézte a kormányfő azon kijelentését is, amelyik szerint már nem kell félni attól, hogy egyenruhába bújtatott félkatonai szervezetek masíroznak az utcákon. Mirkóczki Ádám erre úgy reagált, hogy ezek a szervezetek egyetlen egy bűncselekményt sem követtek el. Hozzátette, hogy a civilek közül ezek a betiltott szervezetek vettek részt a legnagyobb létszámban az árvíz elleni védekezésben. Jó lenne, ha Orbán Viktor Felcsúton kívül máshol is megjelenne vidéken, „mert akkor nem mondana olyan valótlanságokat”, hogy milyen jó a közbiztonság, ugyanis egyes kistelepüléseken elképesztő közállapotok uralkodnak, rengeteg a védtelen társadalmi csoport – folytatta. A rendőrség viszont a bűnmegelőzés és a bűnüldözés helyett sokkal inkább a pénzbehajtásra helyezi a hangsúlyt – tette hozzá.

Az új Btk.-ra áttérve azt mondta, habár az több ponton szigorodott, amivel a Jobbik egyetért, 80-90 százalékban semmiféle változást nem mutat a korábbi büntető törvénykönyvhöz képest. Szavai szerint vannak olyan témák, például a halálbüntetés visszaállításának társadalmi vitára bocsátása vagy a pedofilok és a nemi erőszak területén folyamatos visszaesők kémiai kasztrálása, amelyekről továbbra sem lehet beszélni, ahogy arról sem, amit a Jobbik „cigánybűnözésként szokott aposztrofálni”.

A három csapás törvény nem éri el a kívánt hatást, mert az elmúlt három évben folyamatosan emelkedik a testi sértéses bűncselekmények és a gyilkosságok száma - jelentette ki.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2013. július 02. 18:29
Ha nem elég elrettentő a BTK. akkor a felülete legalább 30%-ára elrettentő képeket kell elhelyezni. Akasztott embert, análisan megerőszakolt rabot, börtönkosztot, három csapást stb.
OmegaMale
2013. július 02. 15:33
"A Jobbik szerint nem elég elrettentő az új Btk." Default Jobbik kommunikációs panel: 'A Jobbik szerint nem elég a(z) új ' XD
Hulló Csillag
2013. július 02. 15:19
Cigányokar a Rózsadombra,a sok vén fogatlan taknyos komcsit meg libsi fajvédőt a cigánysorra költöztetni.Lesz itt olyan rasszizmus pár héten belül hogy Hitler feljön a pokolból a receptért.
geraz51
2013. július 02. 14:50
Szerintem a házszabály nem elég szigorú.Ezek a bakancsos operett nácik azt csinálnak amit akarnak.Kirúgni őket a francba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!