Pénztárgépek: törvényt módosítana az LMP

2013. augusztus 04. 12:47

Törvénymódosítási javaslatot nyújtott be az LMP annak érdekében, hogy a kisvállalkozókat ne lehetetlenítse el a pénztárgépek online bekötésének költsége – közölte Szél Bernadett, az LMP társelnöke és Csárdi Antal, a párt országos választmányának tagja vasárnap.

2013. augusztus 04. 12:47

A vállalkozói szektorra 40-50 milliárdos terhet rak a pénztárgépbekötés, és ugyan az állam ad 50 ezer forint kompenzációt gépenként, ám ez csak kis részét pótolja a 250-300 ezer forintos plusz költségnek – írták közleményükben. Hangsúlyozták, hogy ez az új teher különösen az alacsony árbevételű, alanyi áfamentes vállalkozásokat teheti tönkre, méghozzá feleslegesen, mert ők úgysem tudják az áfát eltitkolni az adóhatóság elől, hiszen azt beszerzéseiknél már megfizetik.

Ezért nyújtott be törvénymódosítási javaslatot az LMP, arra kérve a kormányt, hogy az előterjesztés kerüljön fel a nyárvégi rendkívüli ülésnap napirendjére. Közölték azt is, hogy „a helyzet súlyosságára való tekintettel” az LMP szerdán demonstrációt tart a Nemzetgazdasági Minisztérium előtt.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OrangeOrder
2013. augusztus 04. 14:09
Álmodozzatok, hogy mit csinálnátok, ha... Jacko-féle Neverlandet is csinálnátok?
NeMá
2013. augusztus 04. 13:58
Mindenki egyszerűbb adórendszert akar? Azért egyre bonyolultabb, mert mindenki felmentésért könyörög! Mindenki tudja össznépi mutyi van és azért nem akarnak pénztárgépet!
békalepcse
2013. augusztus 04. 13:36
Tudom támogatni az ötletet. Engem ugyan nem érint, de barátaim közül sokan szívják meg. Van olyan, akinek ezért kell feladnia! Eddig is alíg élt meg belőle, de kitartott. Most ennyit már nem tud kigazdálkodni. Még a lakása is oda lesz... Tudjátok, dominó hatás. A kormány segítse az életünket, ne ellehetetlenítse! A célt értem, de lehetett volna ezt árbevételhez is kötni.
nyugalmazott tanár
2013. augusztus 04. 13:33
Szerencsére ezek a károgó majmok nincsenek többségben. Micsoda baromságáradattal állnának elő, ha Isten ne adja valós tényezővé válnának.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!