Eltörölné a Fidesz az előzetes letartóztatás időtartamának felső határát

2013. október 09. 12:31

A párt az ároktői banda tagjainak szökése miatt javasolja a módosításokat: a legsúlyosabb bűncselekmények esetén eltörölnék az előzetes letartóztatás időkorlátját, 60 napban maximalizálnék a szakértői vélemények elkészítésének határidejét, és ha a bíró nem rendel el előzetes letartóztatást, akkor is kötelezővé tennék a lábperecet.

2013. október 09. 12:31

Az ároktői banda ügye miatt a Fidesz azt kezdeményezi, hogy a jövőben a legsúlyosabb bűncselekmények esetében ne legyen felső határa az előzetes letartóztatás időtartamának. Emellett 60 napban maximálnák a szakértői vélemények elkészítésének határidejét, és az előzetes letartóztatás bírói elutasítása esetén kötelezővé tennék a lábperec alkalmazását – jelentette be Gulyás Gergely szerdai sajtótájékoztatóján. A fideszes országgyűlési képviselő ismertette: két héten belül benyújtják az erről szóló törvénymódosítási javaslatukat.

Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója ugyanitt bejelentette: a kormánypárti képviselők nem vesznek részt az ároktői banda két tagjának szökése miatt az MSZP képviselői által összehívott parlamenti ellenőrző albizottságok szerdai ülésén, mert álláspontjuk szerint az ellenzék csak „politikai hisztériakeltést” tervez.

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egy vélemény
2013. október 10. 10:17
Olyan szegényes és primitiv szerecsenmosdatás, ahogy az orbánpárti irányítású rendőrség és ügyészség felelősségének felvetése helyett, mindent a bíróság és a szakértők nyakába kívánnak varrni, mintha döntően ők tehetnének az ügy elhúzódásáért. Az 1961 óta működő Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézetet éppen 2011 január elsejével integrálták a rendőrség szervezetébe. Pintér Sándor belügyminiszter a következő évben aranylánc emléktárgyat adományozott: dr. Lontainé dr. Santora Zsófia asszonynak, a Bűnügyi Szakértői és Kutató Intézet igazgatójának, Egyébként 250 millió forint költségvetési támogatásból meg lehetett volna többszörözni és így gyorsítani a DNS vizsgálatokat. Talán a költségvetési tartalékból Orbán Viktornak nem a Mezőkövesd csapatát, Tállai András belügyminisztériumi államtitkár fociklubját kellett volna 400 millió forinttal jutalmazni.
egy vélemény
2013. október 10. 09:40
A kádári kommunista világ elején volt az divatban, hogy bírósági ítélet nélkül akár évtizedekig előzetes letartoztatásban lehet tartani egy gyanúsítottat. Az Orbán kormány ezek szerint vissza kíván térni a nagy elődhöz? Négy évnek bőven elégnek kellene lennie ahhoz, hogy legalább az első fokú elmarasztaló bírói ítélet megszülessen!
tetigi
2013. október 09. 17:27
Egyszerűbb és olcsóbb lenne picsánrúgni az alkalmatlan bírókat, (akinek meg nincs olyanja: azt valagba).
ormányos csillós
2013. október 09. 15:40
egy galamusos szemét zsidó bíró engedte ki az előzetesből és helyezte háziőrizetbe az ároktői cigány mészárosokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!