Megszökött az ároktői banda két tagja a házi őrizetből

2013. október 05. 13:30

Az ároktői bandát azzal gyanúsítják, hogy korábban idős embereket támadtak meg otthonaikban és raboltak ki, a támadásokba ketten bele is haltak. Ennek a csoportnak volt tagja Rostás Henrik és Rostás Elemér, akik pénteken éjjel elszöktek a házi őrizetből.

2013. október 05. 13:30

Megszökött a házi őrizetből az idős emberek sérelmére elkövetett rablógyilkosságokkal vádolt ároktői banda két tagja. A rendőrség a honlapján szombat délelőtt annyit tett közzé, hogy fogolyszökés miatt indult eljárás a 26 éves Rostás Henrik és az 51 éves Rostás Elemér ellen, akik pénteken éjjel a házi őrizet szabályait megszegve ismeretlen helyre távoztak.

Rostás Henrik körülbelül 175 centiméter magas, rövid, fekete hajú, sportos testalkatú férfi. Utolsó ismert ruházata: világoskék színű farmernadrág, fekete színű Adidas pulóver, kék színű Adidas sportcipő.

Id. Rostás Elemér körülbelül 170 centiméter magas, kopasz, pocakos férfi. Utolsó ismert ruházata: világoskék színű farmernadrág, fehér színű Adidas sportcipő és szabadidő felső.

A hattagú banda az ügyészség szerint 2008-2009-ben gátlástalan módon tucatnyi alkalommal támadt rá éjjel otthonaikban 70-80 éves emberekre Budapest peremkerületeiben, illetve vidéki településeken. Ketten belehaltak sérüléseikbe. A gyanúsítottak azért kerültek házi őrizetbe, mert három év alatt sem született elsőfokú ítélet, és legfeljebb ennyi ideig lehet előzetes letartóztatásban tartani valakit.

  

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vigyor
2013. október 06. 11:36
Döbbenetes. Az egész ügy döbbenetes. Bármit mondanak, bárkire hivatkoznak, már rég ítélet kellett volna, már rég az életfogytukat kellene tölteniük, ha ők voltak.
Die Juden sind die Urnazis
2013. október 06. 11:32
VISSZA KELL KÜLDENI AZ EURÓPAI CIGÁNYSÁGOT INDIÁBA
röviden
2013. október 06. 11:24
http://t7.hu/0sx2 Azok a fránya DNS-minták. Egyébként elképzelni nem tudom, hogy a világon hol lehetnének ezek gyakorlatilag őrizetlenül. Ahol nem adnak az un. emberi jogokra, ott már életben sem lennének, ahol igen, ott ilyen súlyú ügyben még bizonyitási nehézségek ellenére is úgy lennének szemmeltartva, hogy még a kertvégi budiba is csak útlevéllel mehetnének. Nálunk ez a köztes állapot borzalmas. Újra elfogni őket többe van, mint az a nyomorult helyzetjelző bilincs, és ennél a baklövésnél kevés dolog ássa alá jobban a közbizalmat az igazságszolgáltatásban.
kjkj945
2013. október 06. 08:43
Miért is nem tesznek a házi őrizetesek lábára vagy kezére helyzetjelző bilincset???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!