Varga nincs megelégedve a Bankszövetség javaslataival

2013. október 28. 12:38

Varga Mihály szerint a Magyar Bankszövetség pénteken benyújtott javaslatai nem szolgálnak megoldással a legfontosabb problémákra, ezért a saját mentőcsomagjukat november elején az Országgyűlés elé terjesztik.

2013. október 28. 12:38

Kovács Levente, a Bankszövetség főtitkára az általuk benyújtott javaslatcsomagról a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában elmondta, külön foglalkoznak benne azokkal, akik tudják fizetni hiteleiket és külön azokkal is, akik nem. Javaslatukban többek között figyelembe vették az eddigi bírósági döntéseket, különös tekintettel a Kúria döntésére, valamint azt a civil kérést is, hogy a kilakoltatási moratóriumot – a korábbi december 1 -jei időpont helyett – november 1-jére hozták előre. A főtitkár szerint a Bankszövetség csomagja alapján legalább 20 százalékkal csökkenne mindenkinek a törlesztőrészlete.

A nemzetgazdasági miniszter közlése szerint a Bankszövetég tervezete nem orvosolja a két legfőbb problémát, egyrészt, hogy a lakáscélú devizaalapú szerződések néhány éven belül szűnjenek meg, másrészt, hogy a forintban eladósodottak ne járjanak rosszabbul, mint a devizahitelesek. Ezért a kormány november elején beterjeszti javaslatait a parlament elé, amely az ügyfelek érdekeit fogja majd képviselni. „Szerződésmódosításokról nem lehet hallani, a bankok még a Kúria által hozott döntéseket sem vezették át a szerződéseken, pedig ennek semmiféle jogszabályi akadálya nem volt” ­– tette hozzá Varga Mihály.

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2013. október 28. 15:31
Varga csak és kizárólag Orbán javaslatával van megelégedve. Ezért kapja a majom a banánt.
blaupanter
2013. október 28. 14:47
Kovács et-.Bankszövetség eddig nem tett semmit,az utolsó pillanatban előállnak hülyeségikkel.Volt már arra irányuló igéretük,hogy a rendeben,időben törlesztő hiteleseknek kedvezményt nyújtanak.Elhangzott ez már többször is,a kifosztók szövetsége részéről,de Nem történt semmi.Ön egy kókler,szavai hiteltelenek,hiszen eddig semminemű kedvezményt nem adtak.Megítéltésem szerint Önök nem is akarnak megállapodni egy normális mindenkinek jó megoldásról.Végül is ez az önök dolga,de tudomásom szerint a kormány vezeti az országot és még szerencsére nem a bankok.Remélem tanulságos választ kapnak a készülő törvény kapcsán és megértik ,hogy lyukra futottak.A böfögö véleményalkotóknak meg csak annyit. A tisztességes devizahiteles vissza szeretné fizetni és fizeti is-kivétel a gazdasági vil.válság következtében munka nélkül maradók,etc- a felvett hitelét,de nem uzsorakamatokkal,nemlétező költségeikkel terhelten.Végül is a termék hibás,erről a kokler említést sem tesz.
sellafield1957
2013. október 28. 14:12
meglepő mi ?, el lehet 228. szor is csodálkozni milyen meglepő ... narancsbarmoknak jó az is
Csigorin
2013. október 28. 13:54
"másrészt, hogy a forintban eladósodottak ne járjanak rosszabbul, mint a devizahitelesek" na igen, mert errol se sokat hallani. Ez egy olyan Rubicon, amit nem szabad atlepni, kulonben baromi igazsagtalan lesz a dolog.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!