Feljelentette Orbánt a SZEMA

2013. november 05. 09:51

A SZEMA-Liberális Párt szerint felmerül a gyanú, hogy Orbán Viktor október 23-ai beszédével megvalósította a háborús uszítás, illetve a közösség elleni uszítás bűncselekményét, ezért a szervezet az ügyészséghez fordult.

2013. november 05. 09:51

Feljelentette október 23-ai beszéde miatt Orbán Viktor a SZEMA-Liberális Párt. Az Ungár Klára vezette szerveződés azt kezdeményezte a legfőbb ügyésznél, hogy vizsgálják ki: a miniszterelnök beszédével megvalósította-e a háborús uszítás bűncselekmény, illetve a közösség elleni uszítás bűncselekmény törvényi tényállását.

Mint a párt közleményében emlékeztet: a miniszterelnök 2013. október 23-án a Hősök terén több tízezer ember előtt a következőket mondta: „szerveződjetek, jelentkezzetek és csatlakozzatok! Nincs okunk aggódni, de lassan és biztosan be kell indítani a gépezetünket, hadrendbe kell állítani a csapatainkat, éppen úgy, hogy 2010-ben tettük. Készülődjetek, hogy most befejezhetjük azt, amit ’56-ban elkezdtünk.” Felhívták a figyelmet arra, hogy a háborús uszítás a köznyugalmat, a társadalmi békét veszélyeztető bűncselekmény, és a törvényi tényállás célzatot, tehát egyenes szándékot pedig nem követel meg; a bűncselekmény megvalósulásához elegendő, ha az elkövető tudatában van annak, a sokak előtt tett megnyilvánulása alkalmas arra, hogy szélsőséges aktivitásba csapjon át az őt hallgatók magatartása.

Megjegyzik: a közösség elleni uszítás bűncselekményét pedig az valósítja meg, aki nagy nyilvánosság előtt a lakosság egyes csoportjai ellen gyűlöletre uszít. Emlékeztetnek: a miniszterelnök nagy nyilvánosság előtt jelentette ki „újra szervezkednek, fenekednek, hamisítanak, és megint idegenekkel szövetkeznek”. A SZEMA szerint sz emberek meghatározott csoportja elleni gyűlöletkeltési szándékot kifejező bármely megnyilvánulás alkalmas a társadalmi feszültség kiélezésére, a társadalmi béke megzavarására. 

Összesen 147 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2013. november 06. 05:39
SZEMA Szexuális Elementális Monumentális Aberráció. Ungár Carlos
S0ma
2013. november 05. 21:08
Ezek már minden jelzőt vállalnak, csak beszéljenek róluk.
Peter8811
2013. november 05. 18:56
Ha hányunger klára ott nagyná a SZEMA-t, előnyük származna belőle, akkor SZEMA-FOR lenne.
Julismama2
2013. november 05. 14:23
Na ez se semmi! Újságírói magasságok! http://www.alsoorsi-hirhatar.hu/hirek/nemzetkozi-feljelentes-orban-viktor-ellen-hernadi-zsolt-kapcsan
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!