Életfogytiglant kapott az ároktői banda három tagja

2014. január 06. 14:04

Az elsőfokú ítélet szerint az ároktői banda három tagja közül kettő sosem bocsátható szabadlábra, egyikük pedig leghamarabb 30 év múlva szabadulhat. A negyedrendű vádlott 8, az ötödrendű 20, a hatodrendű pedig 10 évet kapott.

2014. január 06. 14:04

Három életfogytiglant szabott ki idősek sérelmére elkövetett súlyos cselekmények miatt a hattagú ároktői banda ügyében első fokon a Fővárosi Törvényszék hétfőn. Ketten soha többé nem bocsáthatók feltételes szabadságra, egy tettes pedig leghamarabb 30 év múlva – amennyiben ez az ítélet emelkedik majd jogerőre. A negyedrendű vádlott 8, az ötödrendű 20, a hatodrendű pedig 10 évet kapott.

A vádbeli több emberen elkövetett emberölés helyett csupán egyrendbeli emberölés kísérlete, továbbá számos rablás és más bűncselekmény miatt mondta ki egyes vádlottak bűnösségét a törvényszék, amely ugyanakkor számos vádbeli cselekmény, köztük halálos kimenetelű támadás esetében is kevesellte a bizonyítékokat, és felmentő rendelkezést hozott.

Az ügyész vádbeszédében öt tényleges életfogytiglant kért.

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2014. január 06. 21:54
Egyetlen szerencséjük, hogy az előzetesben töltött idő beleszámít az életfogytiglanba, így már ennyivel is rövidebb lesz a büntetésük. Nem hiszem, hogy ez a banda elégséges okot adott volna arra, hogy az állam korlátlan ideig előzetesben tarthasson embereket ítélet nélkül.
bolá
2014. január 06. 18:46
«ugyanakkor számos vádbeli cselekmény, köztük halálos kimenetelű támadás esetében is kevesellte a bizonyítékokat» A jogszolgáltatásban valakik már megint selejtet gyártottak.
Zsolt75
2014. január 06. 18:06
Én harmadolnám. Fej, tor, potroh...
megélhetési prolitikus
2014. január 06. 17:44
végre valami jó hír!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!