NCTA: az ombudsman szerint is kétséges, hogy ellenőrizhet-e a KEHI

2014. július 28. 15:41

Székely László alapvető jogok biztosa Lázár Jánosnak írt levelet, amiben felhívta a miniszter figyelmét arra: a Norvég Civil Támogatási Alapból származó pénzek ellenőrzése vonatkozásában a magyar államnak tekintettel kell lennie a norvég állam értelmezésére is.

2014. július 28. 15:41

Székely László alapvető jogok biztosa szerint sem egyértelmű, hogy van-e joga vizsgálódni a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalnak a Norvég Civil Támogatási Alapból származó támogatások kapcsán. Az ombudsmanhoz korábban a Transparecy International Magyarország fordult a KEHI-vizsgálat miatt.

Az alapvető jogok biztosa ezt követően Lázár Jánosnak írt levelet az ügyben. Felhívja a figyelmet egyebek mellett arra, hogy nem csak a magyar jogszabályokat kell figyelembe venni az ügyben, hanem szükséges a magyar és a norvég kormány között megállapodás értelmezése is. Székely László szerint „a szóban forgó támogatások ellenőrzése vonatkozásában a magyar államnak tekintettel kell lennie a szerződő partner (a norvég állam) értelmezésére is, mivel a magyar állam a szerződést aláírta, fenntartást nem fűzött hozzá.

Az ombudsman arra kérte Lázár Jánost, hogy folytasson egyeztetéseket a norvég kormánnyal a szerződés rendelkezéseinek értelmezéséről, ennek eredményeképpen tisztázható a KEHI ellenőrzési jogosultsága az NCTA-pénzek vonatkozásában.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ouroboros
2014. július 29. 06:30
ombudsmani közlemény duplaplusznemjó nemszemély eml átír felülben utánikt
KannibálTatárÚr
2014. július 28. 22:41
A katonaságon a civil megnevezést a hülye szinonímájaként használták. Ma látjuk, hogy okkal. Ha egy idegen hatalom bele akar avatkozni más ország belügyeibe, meg akarja dönteni az ottani kormányt, akkor nem kell katonai eszközökhöz folyamodnia, hanem alapít néhány civil szervezetet és azok segítségével megdönti az ottani kormányt, majd magához csatolja az országot. A civil szervezetek szerint ez jogszerű és a szenvedő ország nem védekezhet ellene. Bődületes ökrök tudnak lenni valóban ezek a civilek. Most látjuk csak, hogy mennyire embertelen az izraeli kormány, hogy katonailag támadja Gazát. Ha tisztességes lenne, civil szervezeteket alakítana a Hamasz tagjaiból és azok segítségével őrölné fel a gazai ellenállást.
packó_
2014. július 28. 20:26
meglepődtem volna, ha nem ezt mondja ez a székely
Apáczai
2014. július 28. 20:00
"Székely László alapvető jogok biztosa Lázár Jánosnak írt levelet, amiben felhívta a miniszter figyelmét arra: a Norvég Civil Támogatási Alapból származó pénzek ellenőrzése vonatkozásában a magyar államnak tekintettel kell lennie a norvég állam értelmezésére is." És az Alkotmányosság? A nemzetbiztonság? Az smafu? Ne tessék már ilyen nyíltan, nemezetellenesen nyilatkozni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!