Biszku-ügy: az ügyész fellebbezett, életfogytiglant kér

2014. július 19. 09:20

Életfogytig tartó fegyházbüntetést kér fellebbezésében az ügyészség Biszku Bélára, akit az '56-os forradalom utáni megtorlások és a kommunista rendszer bűneinek nyilvános tagadása miatt idén májusban első fokon öt év, hat hónap börtönre ítélt a Fővárosi Törvényszék.

2014. július 19. 09:20

Biszku Béla első fokon öt év, hat hónap börtönbüntetést kapott az '56 utáni megtorlások és a kommunista rendszer bűneinek nyilvános tagadása miatt. Az ügyész fellebbezett a Fővárosi Törvényszék ítélete ellen és életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását kéri. Egyúttal azt is indítványozza az ügyész, hogy helyezzék előzetes letartóztatásba Biszkut – hangzott el a köztévé híradójában péntek este.

Biszku Béla ügyvédje, Magyar Gábor nem kívánt nyilatkozni a fellebbezésükről.

Czine Ágnes, a Fővárosi Ítélőtábla kollégiumvezetője arról tájékoztatta a Híradót, hogy az iratok csütörtökön érkeztek meg az ítélőtáblára, három hónapon belül tárgyalást tart a bíróság.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2014. július 19. 20:36
Mert az életfogytiglan ugyan mennyivel is súlyosabb ítélet az 5 év 6 hónapnál egy 93 éves ember esetében? Na és az ügyész tényleges életfogytiglant kér, vagy abban azért benne lenne, hogy Biszku feltételesen szabadulhasson 30 év múlva 123 éves korában?
apoa
2014. július 19. 17:20
Börtönbe a gazemberrel, de mennél hamarabb+teljes vagyonelkobzás, ahogy ők csinálták.
becike4
2014. július 19. 12:15
Helyes! Csak nem kéne szelektálni.Egyeseket elítélünk, másokat meg kinevezünk rendészeti államtitkárnak.
zazri
2014. július 19. 12:04
A bizonyítékoknak megfelelően el kell ítélni, Képírónak,Csatárinak és Biszkunak rohadt nagy mázlija volt, végig élték az életüket valószínűleg egészségben jól, az áldozataiknak már talán a csontjai megvannak valahol egy jeltelen sírban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!