Devizahitelek: teljes körű mentőcsomagot sürget a Jobbik

2014. szeptember 11. 14:44

A Jobbik azt szorgalmazza, hogy a kormány mielőbb tegyen le teljes körű csomagot a devizahitelesek helyzetének rendezésére. A párt szerint a mostani elszámolási törvény nem jelent megoldást.

2014. szeptember 11. 14:44

A Jobbik azt szorgalmazza, hogy a kormány mielőbb tegyen le teljes körű csomagot a devizahitelesek helyzetének rendezésére. Z. Kárpát Dániel, a párt frakcióvezető-helyettese csütörtöki sajtótájékoztatóján elképesztőnek nevezte az időhúzást, hozzátéve: noha megpróbáltak mindenkit megnyugtatatni, hogy őszre kimunkált, az összes devizahitelest megmenteni szándékozó csomag lesz az asztalon, ehhez képest végigtárgyalták a nyarat azokkal a bankokkal, amelyek közben a magyar államot perelték.

Azt mondta: végeredményként egy „elszámoltatónak szánt” csomagot tesznek le, ami ugyanakkor a valós megoldást, a hitelek felvételkori árfolyamon való forintosítását nem is „pedzegeti”, s ködös ígéretet fogalmaz meg a tavaszra vonatkozóan. A kormány már a benyújtás előtt jelezte, hogy kamatokról, árfolyamokról lesz szó, de forintosításról nem – fejtette ki a jobbikos politikus, aki szerint ugyanakkor a forintosítás lenne az egyetlen tisztességes módszer arra, hogy az utolsó indokolatlanul elvett forintot is visszakapják az ügyfelek.

Z. Kárpát Dániel úgy fogalmazott: a kétharmados kormánynak négy és fél év kevés volt egy egyszerű, matematikai műveletekkel megoldható gazdaságpolitikai kérdés rendezésére. A Jobbik arra szólítja fel a kormányt, hogy haladéktalanul tegye le a teljes körű megoldást, ami forintosításon és kártérítésen alapul.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bubababa
2014. szeptember 11. 18:01
Így igaz, csak a kedvezményes forintosítás lehet a végleges megoldás, mivel még mindig több lesz a tőketartozás mint amit felvett az adós és elveszíti amit eddig befizetett. Ahogy azt megkapta a vég törlesztő úgy minden adósnak megjár az.Különben nem tudja fizetni a törlesztő részleteket és ugyanúgy elvehetik az ingatlanát. Írják le a banki adóból. A többi párt is az adósok mellé állhatna, vagy nekik mindegy, hogy mi van az emberekkel?
csuka
2014. szeptember 11. 15:44
"Megint megy a szokásos Fideszes maszatolás,a részmegoldások és az időhúzás!" --- Felcsuti bohóc a pénzvilág legjobb ögynöke.
radical
2014. szeptember 11. 15:10
Megint megy a szokásos Fideszes maszatolás,a részmegoldások és az időhúzás! A Jobbik már 2010 óta a forintosítást javasolja a Fidesz akkor még azt magyarázta hogy nem lehet meg hogy bedőlne a bankszektor. Érdekes most lehet?Ha más mondja akkor nem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!