Répássy Róbert: Megkezdődött a fair bankrendszerről szóló törvény kidolgozása

2014. október 07. 08:28

A Nemzetgazdasági Minisztérium és az Igazságügyi Minisztérium bevonásával megkezdődött a fair bankrendszer megteremtéséről szóló törvény kidolgozása – mondta Répássy Róbert kedden a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

2014. október 07. 08:28

A Nemzetgazdasági Minisztérium és az Igazságügyi Minisztérium bevonásával megkezdődött a fair bankrendszer megteremtéséről szóló törvény kidolgozása –  mondta Répássy Róbert kedden a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

 
A jogszabályban új alapokra helyezik a fogyasztási kölcsönök folyósításának feltételeit, mert a jelenlegi szabályok mellett a bankok tisztességtelen szerződési gyakorlatot folytattak – közölte az igazságügyi tárca államtitkára.
 
A törvény kidolgozásába bevonják a Magyar Nemzeti Bankot és a Bankszövetséget is – tette hozzá.
 
Azt akarják elérni, hogy az ausztriaihoz vagy a németországihoz hasonló fogyasztóvédelmi szabályok vonatkozzanak a Magyarországon működő bankokra is, és ennek érdekében erősíteni kívánják az MNB pénzügyi felügyeleti szerepét is – jegyezte meg a politikus
 
A törvénytervezet már a jövő heti kormányülésen szóba kerülhet – mondta Répássy Róbert.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pinter68
2014. október 07. 10:50
Ennek momentán tényleg ideje volt. Reméljük, ez végre valóban egy korrektül végigegyeztetett törvény lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!