Devizahiteles kerekasztalt hív össze a Jobbik

2014. november 11. 12:09

A Jobbik összehívja a devizahiteles kerekasztalt a devizahitelek forintosítására vonatkozó javaslat miatt.

2014. november 11. 12:09

Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese keddi sajtótájékoztatóján elfogadhatatlannak nevezte, hogy a kormány lényegében piaci árfolyamon kíván forintosítani. Arcátlannak nevezte a kettős mércét, miszerint a jobb módúak 180 forint körül végtörleszthettek, míg a nehezebb helyzetben lévők nagyobb teherrel szembesülnek és jogorvoslati lehetőségeiket is leszűkítették.

Az ellenzéki politikus szerint a kormány – az internetadóhoz hasonlóan – elmérte a helyzetet és nem számol társadalmi felháborodással. Azt mondta, hogy a kormány lényegében paktumot kötött a bankokkal.

Közölte: első körben összehívják a devizahiteles kerekasztalt, ahol minden szakmai, civil és politikai szereplőre számítanak. Ezt békés útnak nevezte, hozzátéve: ha nem találnak fogadókészséget a jobbító javaslataikra, akkor az utcára viszik azokat, akiket a kormány „az út szélén hagyott”. „Demokratikus keretek között, de a falig elmenve” akarják elérni az igazságtételt – mondta Z. Kárpát Dániel.

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
száraztészta-tüzifa
2014. november 11. 18:45
Tegnap azért redreg is bevallotta hogy fizet egy hitelt. ...igaz nem a sajátját, hanem a főbérlőjét....
Csigorin
2014. november 11. 14:10
Marpedig muszaj ezt megcsinalni mert az arfolyam hamarosan megindul felfele. Lesz az euro 350, 400, 500... Ami jo az exportnak. Jo a belfoldi turizmusnak. Jo a hazaterni s otthon hazat venni vagyoknak. Jo azoknak akiknek a kulfoldre tavozott csaladtagja penzt kuld haza. Egyszoval mindenkinek, kiveve azt a kb 300ezer devizast, ezert nem szabad hagyni hogy az o tuszuk legyen tovabbra is az orszag.
Forsz
2014. november 11. 13:32
Úgy tudom, felül kívánják vizsgálni az összes megkötött hitelmegállapodást. Ebből nekem három tétel jön le. 1. Ha jogszerűtlen, félrevezető eljárást találnak, akkor azt korrigálni kell. 2. Ha igaz, akkor az egyik gond az, hogy a devizaárfolyam változásából adódott törlesztendő részösszegeket nem tartotta a Kúria megalapozott kifogásnak, ezért ennek költségnövelő hatását jogosnak mondta ki. Persze, természetesen Orbán és a Fidesz a hibás, miért nem parancsolt rá a Kúriára!!! 3. Úgy tudom, az eredeti megállapodáshoz képest csupán a feltételek jogtalan és egyoldalú módosítgatásait fogadta el a Kúria megalapozott kifogásnak és ez azért az eredeti megállapításhoz képest mégiscsak csökkentő tényező. A Jobbik - demagógiájára jellemzően -, most azt lovagolja meg, hogy a korábbi időkben voltak, akik éltek az előtörlesztés lehetőségével és ezt ők és az ellenzék úgy állítja be, mintha ezzel kizárólag a tehetősek éltek volna és erre alapozzák azon demagógiájukat, hogy a gazdagok jártak jól. Ez nem igaz, mármint, hogy csak a tehetős réteg élt az előtörlesztés lehetőségével. A mostani felháborodást az ellenzék és azok gerjesztik, akik nagyobb kedvezményt vártak. Én azt tartanám kiegyenlítő tényezőnek, hogy ha a kormány felülvizsgálná újra a tervezetet és úgy módosítaná, hogy a devizaárfolyam változás a továbbiakban valóban ne tudjon költségnövelő tényezővé válni, viszont, ha a hitelesek szempontjából az árfolyam kedvezően változik, azaz erősödik a forint, az módosítsa a törlesztőrészletet. Ennek tartományi legalsó értéke a megkötéskor érvényes franki árfolyam lenne. Ez kielégíthetné a banki érvelést és kompetens lenne a Kúria döntésével is.
Berecskereki
2014. november 11. 13:23
Vajon Z. Kárpát Dániel mindezt versben is el tudná mondani? Nagyon bírom a történészeket, írókat, költőket, amikor a kőgazdaság, pénzügyek talajára tévednek.Vele már csak a volt rendőr, és a minden lében két kanál vetekszik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!