Portik élettársával üzletelt az V. kerület

2014. november 29. 10:47

Áron alul vásárolt az V. kerületi önkormányzattól egy Károly körúti üzlethelyiséget 2011-ben Pápa Marianne, a gyilkosságért elítélt Portik Tamás élettársa. A belvárosi önkormányzat azt állítja: nem tudták, kicsoda Pápa Marianne, a jegyzőt pedig az ügy miatt egy évre rá felmentették.

2014. november 29. 10:47

Kedvező, négyzetméterenként 247 ezer forintos, összesen 52,4 millió forintos áron adott el az V. kerületi önkormányzat egy Károly körúti ingatlant Portik Tamás élettársa, Pápa Marianne cégének 2011-ben. A Blikknek nyilatkozó ingatlanszakértő szerint az ár igencsak alacsony, ezen a környékén a 600 ezer forintos négyzetméterár sem lett volna irreális, így 127 millió forintot kasszírozhatott volna a kerület az ingatlanért.

Az ingatlant Pápa Marianne cége egy év után piaci áron továbbértékesítette.

A Blikk azt állítja, a Fideszben igenis tudtak arról, hogy Pápa Marianne Portik élettársa, Kocsis Máté ugyanis korábban azt nyilatkozta a Figyelőnek, hogy „tudom, kicsoda Pápa Marianne. Azt is tudom, hogy Portik Tamás élettársa, Portikot mellőle vitték el a rendőrök. Személyesen nem ismerem, kerülöm a kétes hírű emberek társaságát.”

Rogán Antal, az V. kerület volt polgármestere elmondta, 2012-ben vizsgálatot folytatott az ügyben, mely során törvénytelenségre ugyan nem derült fény, de bizalomvesztés miatt kezdeményezte a jegyző felmentését. Zalka Szilvia, a kerület sajtóreferense az Indexnek egy közleményben leszögezte, hogy a belvárosi önkormányzat és Portikék között semmilyen rendszeres kapcsolat nem állt fent: „A Blikk állításaival ellentétben a belvárosi önkormányzat nem tudhatja, hogy ki volt akkor, vagy éppen jelenleg kicsoda Portik Tamás élettársa, hiszen sem Portik Tamással, sem cégeivel soha nem álltunk kapcsolatban.”

A közleményben arról is szó esik, hogy a Pápa Marianne cégének nyújtott kedvezmény nem kivételes, az előző bérlő kilakoltatása után minden bérlő elővásárlási jogot kapott.

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VakzKommondor
2014. november 30. 20:06
miért miből lenne a pasapark?
bunko_jobbos
2014. november 29. 23:47
Totál fingja sincs az önkormányzati rendszerről a sok okos liberális kommentelőnek. A jegyző nem politikus, hanem köztisztviselő - oké? A politikusok meg kirúgták, mikor kiderült, hogy valamiben benne volt - oké? Akkor most mi is a baj?? Rendőrségre nem lehet menni, mert valószínűleg nincs bizonyíték, de a becsületes politikusok kirúgták a becstelen köztisztviselőt, miután lebukott. Bármennyire is fáj, ez a helyzet. Most okádjatok!
küllő
2014. november 29. 17:26
Ennyire tehetségtelen, alkalmatlan kormánya még nem volt az országnak. Ellenzékben elhitették, hogy készenlétben állnak a zsenik a tudatlan posztkomcsik helyett. Lebénították a kormányokat a lekicsinylő, becsmérlő és nagyképű szövegeikkel. Aztán kiderült, hogy a zsenik nem tudnak számolni, fogalmuk sincs, hogyan kell egy országot vezetni. Csak lopni tudnak és hazudni, rombolni és pusztítani, közben a saját zsebeiket megtömni. Lejáratnak bennünket, szégyen magyarnak lenni, lassan közmegvetés tárgyai leszünk miattuk. Ilyen gyalázatos híre még soha nem volt a magyaroknak, mert ezzel a sötét társasággal azonosítanak bennünket,
Ángyán Páván
2014. november 29. 14:30
Apropó: Portik ezzel a Mariannal és az Almával is együtt élt a Gyárfásházban?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!