A romáknak nem kell a rasszista Gyurcsány

2014. november 13. 10:26

Még az Ön főnöke, Gyurcsány Ferenc is szimpatizált már Jobbikos cigányellenes programtervezetekkel (a gyermekeink kollégiumi kiemelése a családból), a Miskolci polgármesterjelöltjeiket már nem is említve. Önök Jobbikosok csak nem akarnak róla tudomást venni!

2014. november 13. 10:26
Radics Béla

Meg kell, állapítsam, hogy sem Ön, sem az Ön által idézett Nicolae Gheorghe nincs tisztában egy társadalom működésével. A társadalmakat ugyanis a politika, a politikai elit, és egy domináns értelmiségi elit irányítja a hatalom, és a szocializációs intézmények használatával. Ha a politika, és a domináns értelmiségi elit rasszista, és társadalmi csoportokat faji alapon elnyom, akkor Őket az egész társadalom követni fogja e tevékenységükben. Ennek okán a logika azt diktálja, hogy a társadalmi változásokat a politikai elit, és a társadalom domináns értelmiségének kell kezdenie bizonyos iránymutatásokkal, ha kell, akkor törvényekkel, jogszabályokkal, s azok szigorú betartásával! Nem pedig könyvecskék írásával, televíziós műsorocskákban egy mentálisan, és fizikailag faji alapon megnyomorított marginalizált népcsoport felelősségét firtatni, és áldozati szerepétől megfosztani a teendő!

Végezetül a szalon-rasszizmusról! Setét Jenőnek ebben teljesen igaza van. Vona Gábor egyszer azt mondta… „az ország túlnyomó része jobbikos csak még nem tud róla” 
Sajnos Vonának ez az állítása igaz. Legalábbis a magyar politikai elitre, és a domináns magyar értelmiségre ez a jellemző! A Jobbik ideológiája, és politikai retorikája szerint csak, és kizárólag a cigányság felelős a problémáik miatt. A Jobbik tagadja a politika, és a társadalom bárminemű felelősségét. Önök ezt a gondolkodásmódot veszik át! Sőt minden egyes párt vett már át, akart, vagy meg is valósított Jobbikos programokat! A szocialisták segítették a Jobbikot parlamenti párttá, a liberálisok adtak nekik gyilkos szólásszabadságot, a Fidesz sorra valósít meg jobbikos programokat, de még az Ön Főnöke Gyurcsány Ferenc is szimpatizált már Jobbikos cigányellenes programtervezetekkel. (a gyermekeink kollégiumi kiemelése a családból) a Miskolci polgármesterjelöltjeiket már nem is említve.

Tisztelt uram! Önök Jobbikosok csak nem akarnak róla tudomást venni!

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thymian
2014. november 14. 00:43
Olaszország, Franciaország, Kanada, Svájc, az egész világ rasszista, mindenki, aki nem akarja őket a saját állampolgárai verejtékén eltartani. A németek 58%-a nem szeretne cigány szomszédot, természetesen ők is rasszisták. Vajon miért, hisz ott (még) nincs is 10%-nyi cigány lakosság? http://www.weltwoche.ch/ausgaben/2012-14/sie-kommen-klauen-und-gehen-die-weltwoche-ausgabe-142012.html Meg akik nem akarják eltűrni, hogy lopjanak, a gyerekeket koldulni, betörni, rabolni küldjék, mind-mind, csak a romák, magyarul cigányok ártatlanok. Nem lenne itt az ideje végre, kicsit önmagukba nézni és megkérdezni önmaguktól, mi lehet az oka, hogy minket sehol a világon nem kedvelnek, mondhatnánk, utálnak?
belga
2014. november 13. 19:47
"A Jobbik ideológiája, és politikai retorikája szerint csak, és kizárólag a cigányság felelős a problémáik miatt. A Jobbik tagadja a politika, és a társadalom bárminemű felelősségét." Kedves Radics Béla! És Ön szerint? Nekem úgy tűnik, hogy a roma értelmiség, jogvédő -majdhogy nem bárki aki roma oldalról megszólal ebben az ügyben- viszont azt vallja, hogy a romák helyzetéért mindenki felelős (elsősorban az Ön által felsoroltak) de a romák semmiképp. Talán előre vivő lenne, ha romák és nem romák a saját oldal felelősségével foglalkoznának, mert ez így úgy tűnik csak a labda pattogtatása. Például az nagyon érdekelne, hogy a roma édesanyák többsége vajon miért nem motiválja a gyerekeit arra, hogy tanuljanak? Az értelmeseket arra, hogy tovább tanuljanak? Ha van vm ötletük arra vonatkozóan, hogy ez ügyben történjen vm változás nem ártana, ha elmondanák.
Rockpapa
2014. november 13. 16:28
Mi lenne hogyha egyszer magatokba szállnátok ,és feltennétek a kérdést hogy,mitől nem tudunk mi ,miután 600 éve Európában élünk,európai módon viselkedni?Miért van az hogy mindenütt kitaszítottként,a többségi nemzet álltal megvetettként kell élnünk?Egyetlen nemzet nincs amelyik nem utálna benneteket.Még öshazátokban Indiában is a kitaszítottak kasztjához tartoztatok.Az oly büszkén hangoztatott "kultúrátokkal"hagyományaitokkal,szokásaitokkal van a baj.Próbáljatok megváltozni,mert különben a harmadik világégés első áldozatai lesztek.Tanulás,munka,ez az ami beemel titeket is az európai nemzetek családjába.
balbako_
2014. november 13. 15:47
A mondat helyesen a romáknak sem kell Gyurcsány.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!