Holokauszttagadás miatt jelentik fel a szociológust

2015. február 05. 16:35

A Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda feljelenti Németh György szociológust holokauszttagadás miatt. A szociológus ellen a Közép-európai Egyetem és a Magyar Szociológiai Társaság keddi panelbeszélgetésen elhangzott kijelentése – „nem volt romaholokauszt” – miatt tesznek feljelentést.

2015. február 05. 16:35

A Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (NEKI) holokauszttagadás miatt feljelentést tesz Németh György szociológus-közgazdász ellen – mondta Muhi Erika, a NEKI igazgatója a hvg-nek. A NEKI, a Roma Sajtóközpont és a Romaversitas Alapítvány egy keddi, a Közép-Európa Egyetem és a Magyar Szociológiai Társaság által szervezett a romákkal kapcsolatos beszédmódról tartott panelbeszélgetés miatt tesz feljelentést, amit Debreczeni József DK-alelnök Ne bántsd a cigányt! című könyvének apropóján tartottak.

Németh György ezen a beszélgetésen kétségbe vonta a romaholokausztot, mikor azt mondta: „nem volt romaholokauszt”. A kijelentés ellen a beszélgetés résztvevői és a közönség tagjai is tiltakoztak. A feljelentést azonnal benyújtják, amint hozzájutnak a konferencián készült videó felvételhez.

Az Index és a hvg emlékeztet arra is, hogy Németh György nem először fogalmazott meg hasonló véleményt a magyarországi cigánysággal kapcsolatban. 2013-ban „bomlásterméknek” nevezte a hazai cigányságot. 

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona
2015. február 06. 07:11
Viccelődünk? Viccelődünk? Pedig a zsidók könnyen hajlanak emberek kivégzésére - lásd: leninfiúk stb.
moricka13
2015. február 06. 06:56
Hányas a mérce? Persze, hogy volt, kevésnek ezzel-azzal sikerült elkerülni. A mi településünkről a zsidókat elvitték, cigányt egyet sem. Kevés számú keresztény kiváltságost trükkökkel megmentettek a frontra kerüléstől is. Akik meg tették, amit tenni kellett, /nem önként és dalolva/ vagy hazajöttek vagy nem. De legalább az 50-es évek " nagy legényei", fiaik és unokáik maradnának csendben, mert még tart az emlékezet. Mi megy a DEMOKRÁCIA nevében széles e világon most is! A demokrácia jegyében kívántatik azonos mérce és mértékegység használata.
ciseaux
2015. február 05. 22:50
Volt -e bárki a Mandiner követői között, aki a múlt héten fegyvret tudott fogni a számára nem "comme il faut" zsidókra, cigányokra, bal-liberókra? Nem? Kérdezem én, mi a fasz közöm lenne.... Ha lenne valaki, ki fogott fegyvert az fönn említett kisebbségkre, kérm írjon. Azok, akik úgy "érzik", hogy őket "fegyverezték", idem!
realista
2015. február 05. 22:09
Véleményterror!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!