Lázár: Újra bűncselekmény lehet az illegális határátlépés

2015. július 16. 15:07

A magyar kormány a büntető törvénykönyv módosítását fogja kezdeményezni annak érdekében, hogy az illegális határátlépés ismét bűncselekményi tényállássá váljon – közölte Lázár János a csütörtöki Kormányinfo sajtótájékoztatón. E mellett aggodalmát fejezte ki a múlt hétvégi kárpátaljai eseményekkel kapcsolatban.

2015. július 16. 15:07

A kormány a büntető törvénykönyv módosítását kezdeményezi annak érdekében, hogy szabálysértés helyett bűncselekménynek minősüljön az illegális bevándorlás. A Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy a jogszabály megváltoztatását kérik ősszel az Országgyűléstől. Lázár János hangsúlyozta: a legális átlépési pontokon továbbra is nyitva állnak a határok. 

A tárcavezető tájékoztatása szerint a déli határon novemberre készül el az ideiglenes határzár, ami négy méter magas lesz. A miniszter azt is kiemelte: a kormány minden eszközt igénybe vesz, hogy az illegális bevándorlók „ne szállják meg” Magyarországot. A kormány Szerbiát, Görögországot és Macedóniát is biztonságos országnak tekinti, így vissza fogja ezekbe az országokba toloncolni azokat a bevándorlókat, akiket Németországból vagy Ausztriából küldenek vissza Magyarországra – jelentette ki. A kormány jövő keddi ülésén áttekinti a terrorizmus balkáni megjelenését is – fűzte hozzá Lázár.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján arról is beszélt, hogy a magyar kormány fokozott figyelemmel és aggodalommal követi a kárpátaljai eseményeket. A politikus ezzel a múlt hétvégi munkácsi – három halálos áldozatot követelő – fegyveres összetűzésre utalt. A magyar kormány reméli, hogy az ukrán központi végrehajtó hatalom képes úrrá lenni a helyzeten, és minden kárpátaljai magyar biztonságát tudja garantálni – fogalmazott a tárcavezető. Hozzátette, a magyar kormány folyamatosan tájékozódik a kérdésben, és szükség szerint kész egyeztetni Ukrajnával.

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felebarát
2015. július 17. 08:34
miért eddig nem volt az, ki vette ki a btk-ból?
kjkj945
2015. július 16. 17:15
Helyes. És az ejuba toloncolni őket az országból majd ott leülik. Ott várják őket.
kukagyerek
2015. július 16. 16:51
"Lázár: Újra bűncselekmény lehet az illegális határátlépés" .... Nyugtatják a agymosott juhokat! Ezek már az üres ugatástól is lehiggadnak. Azért birkák!
áfonya
2015. július 16. 16:43
Illegális határ át lépés törvénybe ütköző, büntetendő.Magyarország nem senki földje ,nem lehet át gázolni rajta papírok nélkül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!