LMP: A jegybank is szálljon be a Quaestor-ügyfelek kártalanításába!

2015. július 16. 11:11

Az LMP szerint mivel a jegybank felügyeleti mulasztásai is közrejátszottak a brókerbotrányok megtörténtében, ezért az MNB-nek részt kellene vállalnia a kártalanításban. Schmuck Erzsébet sérelmezte azt is, hogy a kabinet „a Tarsoly Csabával való összefonódása” miatt másképp kezeli a Quaestor ügyfeleit, mint a többi csődbe ment brókercégéit.

2015. július 16. 11:11

Az LMP csütörtökön felszólította a Magyar Nemzeti Bankot (MNB), hogy vegye ki a részét a Quaestor-károsultak megsegítésében. Schmuck Erzsébet, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője erről csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján beszélt. Hangsúlyozta, a kormány a brókerbotrányokkal összefüggésben „mindent elrontott, amit el lehetett”. Az LMP egyebek mellett nem értett egyet azzal, hogy a kabinet a „Tarsoly Csabával való összefonódása” miatt a Quaestor-károsultakat kiemelte a többi csődbe ment brókercég ügyfelei közül, utóbbiakat pedig látványosan magukra hagyta – fejtette ki a párt elnökségi tagja.

Schmuck Erzsébet szerint ráadásul a Quaestor 32 ezer pórul járt ügyfelét is becsapta a kormány, hiszen olyan törvénnyel próbált segíteni, amelyről tudni lehetett, azt a bankok az Alkotmánybíróság elé viszik. A testület döntéséig pedig a Qauestor-károsultak csak legfeljebb 6 millió forintos összegig kaphatják vissza veszteségüket, további, 30 millió forintig terjedő kárigényükre várniuk kell.

Az LMP szerint a – devizahitelesek problémájához hasonlóan – a jegybank felügyeleti mulasztásai is közrejátszottak a brókerbotrányok megtörténtében, ezért az MNB-nek részt kellene vállalnia a kártalanításban – húzta alá Schmuck Erzsébet, aki szerint a központi banknak most meg kellene előlegeznie a teljes Quaestor-kártalanítás 70 milliárd forintos összegét, és azt a későbbiekben az Alkotmánybíróság döntésétől függően terhelhetné tovább a bankokra.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anti Komcsi
2015. július 17. 02:04
Az LMP Ócska populizmusa, ötletelése és amatőrizmusa megkérdőjelezi mi a fenének egy ilyen haszontalan pártot eltartani a komcsi Szakasits unokával az élen.
puszika
2015. július 16. 16:33
Minden hiába. Az Lmp nem mondana le még véletlenül sem a demagógia bajnoki címéről! Történt ugyanis,hogy Smuk Erzsike/a legnagyobb demagóg a pártban/,azt találta nyilatkozni a botrány után,a magyar rádióban,hogy mégis csak skandalum,mert a kormány nem siet azonnal az új törvények megalkotásával az ellenőrzéseket illetően. És ,hogy ezt Ámerikában azonnal megtették. De arról nem szólt demagóg kisasszony,hogy ott nem hogy egy szó,de egy nyikkanás sem volt kártérítésről.Aki befürdött, befürdött. E nagyon fontos tény mellett úgy elsiklott Erzsike ,mint gyorsvonat a szabad jelző mellett! Kedves Lmp,társelnök urak és hölgyek,ez azért elég átlátszó módja a szavazatszerzésnek!! És ráadásul nagyon de nagyon demagóg!!!!!
egyetmondok
2015. július 16. 16:25
Miért kéne a Q. ügyfeleit egyáltalán kártalanítani? Ha az MNB beszáll,az az állam pénze,ergo adófizetői pénz,vagyon fogy. Miért szükséges spekulációs veszteségeket megtéríteni?
kjkj945
2015. július 16. 16:18
Quaestor 32 ezer pórul járt ügyfele kancsukával lett verve, hogy a Quaestor -ba fektessen be!! A többi tözsde bukott foszert miért nem kártalanítják?? Ja a kockázat vállalás az nem Magyarország becsületes embereinek lett kitalálva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!