Kerítés: eddig 58 millióval kártalanították a határmenti gazdákat

2015. augusztus 13. 08:39

Eddig 57,8 millió forint kártalanítást fizetett az állam annak a 861 gazdának, akiknek a földjeit érinti a kerítésépítés a szerb határ mentén.

2015. augusztus 13. 08:39

Korábban a Népszabadság írt róla, hogy a határmenti gazdák panaszkodnak a kerítésépítés miatt: nem kifejezetten a határzár zavarja őket, hanem, hogy nem kaptak tájékoztatást előzőleg a kormánytól, és attól tartanak, hogy a kerítés csökkenti majd a földek értékét.

Az Index azt írja, hogy az állam eddig 57,8 millió forint kártalanítást fizetett 861 érintett gazdának. Azt a Belügyminisztériumban is elismerték, hogy nem tájékoztatták az érintetteket a kerítésépítésről, illetve, hogy a kerítés miatt csökkenhet a földek értéke.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thymian
2015. augusztus 13. 13:26
Toroczkai feljelentést tett, mert a zsaruk elengedtek egy embercsempészt. Itt a válasz: " Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság: jogszerűen jártak el a rendőrök “Az ásotthalmi mezőőrök jelzése alapján intézkedtek a Készenléti Rendőrség járőrei Ásotthalmon augusztus 11-én 19 óra 30 perc körül egy turista úton tartózkodó olasz állampolgárral, aki autójában 3 afgán illegális bevándorlót szállított. A rendőrök nyilatkoztatták az afgánokat, akik elmondták, hogy stopposként szálltak be az olasz férfi autójába, aki Szegedig vitte volna őket, pénzt nem fogadott el. A Büntetőeljárásról szóló törvény rendelkezései szerint büntetőeljárás csak bűncselekmény gyanúja alapján, és csak az ellen indítható, akit bűncselekmény megalapozott gyanúja terhel. A Rendőrségről szóló törvény szerint a rendőr azt állíthatja elő, aki bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható. Tekintettel arra, hogy a helyszíni intézkedés során egyértelmű volt, hogy sem az embercsempészés bűntettének, sem a jogellenes tartózkodás elősegítése vétségének gyanúja nem áll fenn, mivel annak törvényi tényállási elemei hiányoznak, ezért nem volt törvényes alap az olasz férfi személyi szabadságának korlátozására. A rendőrök az illegális bevándorlók ügyében idegenrendészeti eljárást kezdeményeztek” – írja a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság." "Mindeközben az ásotthalmi lakosokat kőkeményen megbüntetik lejárt jogosítványok miatt, az ősz hajú, joviális önkormányzati képviselőnkre pedig szintén kőkeményen lecsaptak egy igazoltatás erejéig." "Tegyük most félre azt, hogy a semmit el nem követő, csak telefonon érdeklődő, önkéntes határfigyelésre jelentkező honpolgárnak a lakására mentek ki a rendőrök, rabosították, házkutatást tartottak nála "jogosulatlan közbiztonsági tevékenység" gyanúja miatt, tegyük félre azt is, hogy a migránsokat szállító volt gárdakapitányt (állítólag a szélvédője betörése után) a TEK hurcolta el, összpontosítsunk most erre az ügyre: Az embercsempészt a rendőrök úgy engedték el, hogy semmiféle érdemi vizsgálat nem volt. A mezőőröm végig a helyszínen volt, de tanúként ki sem hallgatták, pedig elmondhatta volna, hogy az olasz sofőr már egyszer elhaladt a migránsok mellett, akik végig a bokorban lapultak, majd visszafordult, és csak akkor ugrottak elő a bokorból. Ennyit a stoppolás legendájáról. A rendőrségi közleményben a legröhejesebb az a mondat, hogy az olasz sofőr "turista-úton" volt nálunk. Jelenleg legfeljebb katasztrófaturizmus lehet a mi vidékünkön." A sündőrség támogatja az embercsempészetet. Sintér úr mit szól hozzá?
thymian
2015. augusztus 13. 13:20
Azért kéne legálissá tenni, ugye ha a gárdát nem kriminalizálták volna.... Ha nekik lehetnek szervezeteik akik a migránsokat védik, a magyaroknak is lehetnek szervezeteik, akik a magyarokat védik. Hőbörögni szabad, csak jó válaszokat kéne adni rá és nem a sz@rt kenegetni.
oskar
2015. augusztus 13. 12:58
Ok-Ok kerítés, de akkor őrizni is kellene! Aki meg illegálisan át akar azon menni azt visszakényszeríteni akár milyen módon, hogy a legális határátkelőhelyen próbálkozhat.
thymian
2015. augusztus 13. 11:56
ISIS terroristák német turistákat akarnak lefejezni. A német biztonsági szolgálatok figyelmeztetnek, ISIS terroristák azzal fenyegetnek, hogy nyugati turistákat és szervezetek alkalmazottjait fogják megtámadni és elrabolni. http://www.bild.de/politik/ausland/isis-terroristen/wollen-deutsche-touristen-koepfen-42161884.bild.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!