LMP: Állami bankok hiteleit ne védje banktitok!

2015. december 28. 14:00

Az LMP törvényjavaslatban kezdeményezi, hogy az állami bankok hiteleit ne védje a banktitok, tájékoztatta Schmuck Erzsébet, az LMP országgyűlési frakciójának helyettes vezetője hétfőn az MTI-t.

2015. december 28. 14:00

Az előterjesztést annak kapcsán nyújtották be a parlamentnek, hogy az állami Eximbank közel 7 milliárd forint hitelt nyújtott Andy Vajnának a TV2 megvásárlására és az ügyletet a banktitokra hivatkozva a kormány hetekig titkolta, közölte az ellenzéki képviselő.

Hozzátette: ugyancsak ilyen módon nyújtott hitelt az „offshore lovagnak” a szintén állami tulajdonú MKB is, ily módon közpénzek útja válik rajta keresztül követhetetlenné. Schmuck Erzsébet elfogadhatatlannak nevezte, hogy az állam arra használja az állami bankokat, hogy feltőkésítse a hozzá közel álló nagyvállalkozókat és növelje a médiabirodalmát. Vagyis az LMP szerint nem tartható az az állapot, hogy banktitokra hivatkozva milliárdokat lehessen folyatni a Fidesz gazdasági hátországának, jelentette ki Schmuck Erzsébet.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mutimi
2015. december 28. 14:27
"ugyancsak ilyen módon nyújtott hitelt az „offshore lovagnak” a szintén állami tulajdonú MKB is, ily módon közpénzek útja válik rajta keresztül követhetetlenné." Akkor először is definiáljuk a közpénz fogalmát. Az eredeti fogalmát.
drkovax
2015. december 28. 14:24
Aki nem tudja, mi a hitel és a támogatás között a különbség, az ne akarjon gazdasági tárgyú törvényeket hozni ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!