Novák Előd: Orbán nem a kétkezi munkások, hanem a narancsbárók barátja

2015. december 28. 13:56

A Jobbik azt követeli, hogy az állami bankok hozzák nyilvánosságra azokat a hitelszerződéseket, amelyeket a TV2 megvásárlásával összefüggésben kötöttek az általa csak „Orbán Viktor kétkarú rablójának” nevezett Andy Vajna filmipari kormánybiztossal.

2015. december 28. 13:56

Novák Előd, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője hétfőn, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján „Orbán Viktor kétkarú rablójának” nevezte Andy Vajnát, aki szerinte „állami támogatásból építheti a Fidesz médiabirodalmát”. Az Eximbank 6,7 milliárd forintos hitele mellett sajtóhírek szerint a szintén állami tulajdonban lévő MKB is több milliárd forinttal járulhatott hozzá a TV2 megvásárlásához, fejtette ki, hozzátéve, hogy az MKB banktitokra hivatkozó, perrel történő fenyegetéseit beismerő vallomásnak tartja.

Novák Előd szerint joggal gondolható, hogy Andy Vajna azért fordult állami pénzintézetekhez, mert a piacinál kedvezőbb feltételeket kapott. A jobbikos képviselő elfogadhatatlannak nevezte, hogy egy olyan cég kap több milliárd forint értékben kedvezményes hitelt, amelynek 2012-es alapítása óta nem volt bevétele, miközben a kis magyar vállalkozások sokkal kisebb összegben sem kaphatnak hasonó feltételekkel hitelt.

„Orbán Viktor egyértelművé tette, hogy nem a kétkezi dolgozók barátja, hanem a strómanjának, Andy Vajnának és más narancsbáróknak a barátja” – fogalmazott Novák Előd, aki szerint ezért lehet Andy Vajna az év nyertese. Az ellenzéki politikus azt is mondta, hogy Andy Vajna kaszinói pénzmosodaként is üzemelhetnek, az adóhatóság ugyanis azokat nem ellenőrizheti online pénztárgépek segítségével. Novák Előd megjegyezte, a kaszinók az idén a tavalyi 3 milliárd forintnál is nagyobb nyereségre tehetnek szert, amit szerinte „ki tudja, mekkora adózatlan jövedelem” egészíthet ki.

Összesen 292 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
antioxi
2015. december 29. 09:51
"...a kétkezi narancsbárók barátja..."
quetzal
2015. december 28. 21:22
Szerintem nagyot hibázik a jobbik ezeknek az ütősnek gondolt kifejezéseknek a használatával ("narancsbáró", "kétkarú rabló"). Lehet, hogy leghűbb követőik előtt sikert aratnak velük, de növelni az elfogadottságukat biztosan nem tudják jobb oldali beállítottságúak előtt, hiszen így - verbálisan feltétlenül - egy platformra kerülnek a balos dk, mszp, együtt-féle brigádokkal, amelyek tettek hiányában szintén ilyen jellegű szó-bunkókkal hadonásznak.
Je suis Ákos
2015. december 28. 20:24
vakhangya "Mint az Ezüsthajó meg a Happy End." Meg kaya ibrahim meg josip tót Meg a székházeladás sok MILLIÁRDJa orbán papa zsebébe Meg simicska Ja ő ukabban kegyveszettt lett mert legecizte a Gecit
Je suis Ákos
2015. december 28. 20:22
hegedűs múmia zsuzsa
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!