Milliókkal emelik az állami cégvezetők bérét, hogy az a piaci szinthez igazodjon

2016. március 22. 10:17

Sorra emelik az állami cégek vezérigazgatóik fizetését, hogy az a piaci bérszínvonalhoz igazodjon – írja a Világgazdaság.

2016. március 22. 10:17

Elkezdték közelíteni a többségi állami tulajdonú gazdasági társaságok az első számú vezetőik juttatásait és követelményeit a piaci szintekhez, és beépíteni a prémiumok jelentős részét az alapbérbe – írja a Világgazdaság, hozzátéve: ezt a kormány tavaly szeptember 15-i rendelete is előírta.

Eszerint a pénzügyi szektorban 5 millió, az energiaszolgáltatóknál és a kiemelt stratégiai jelentőségű cégeknél 4 millió, míg a többieknél 3 millió forintra nőhet a vezérigazgatók havi bruttó alapbére.

A prémiumokat viszont az éves bér 20 százalékában korlátozták – szemben a korábbi akár 80 százalékot elérő aránnyal –, azzal, hogy effajta többletjuttatásban veszteséges cégek irányítói nem részesülhetnek. 

Felfelé lóg ki kategóriájából az állami tulajdonba vett két bank, az MKB és a Budapest Bank, melyek a Világgazdaság értesülései szerint még a pénzügyi területen tevékenykedő állami cégek vezetőinél is többel honorálhatják vezetőiket, arra hivatkozva, hogy nekik bankpiaci szintű jövedelmet kell biztosítani – jegyzi meg a Világgazdaság. 

 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ciprióta
2016. március 23. 07:46
Orbán áldásos tevékenysége és oroszimádata itt is kezdi hozni a termést. Az orosz führer közeli barátai által irányitott állami cégek felső vezetőinek órabére több,mint az országos havi átlagbér....tanulj tinó ökör lesz belőled...LOL
balbako_
2016. március 23. 07:17
2010-ben ráfizetéses, eladósodott állami vállalatok vezetői ennél az emeltnél magasabb fizetéseket vettek fel. Most a végkielégítésekről nem is szólok. Akkor csökkentették a pénzüket. Most, amikor rendbe tették a cégeket emeltek. Mi ebben az érthetetlen?
Tintamin
2016. március 23. 04:53
HAHAHAHAHAHA:DDDDDDDDDDDDDD Eddig tartott:)) Kurvanehez megmagyarazni fideszeskent, hogy mi a pofatlansag ebben a tortenetben.
Strassnoff Ignác
2016. március 22. 19:34
Bezzeg a rohadék tanár meg mer ugatni... A BKV, a MÁV és a hasonló sikerágazatok megérdemlik a lóvét. Persze kizárólag a vezetők! A melósok bérét miért nem igazítják hasonló lelkesedéssel?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!