Másfélmilliárd forintra pereltek egy gazdát lepkeirtásért

2016. április 29. 10:37

Azzal vádolnak egy gazdát, hogy mikor földjén megritkította a bokrokat, azzal 6000 lepkét irtott ki, melyek eszmei értéke összesen mintegy másfélmilliárd forint.

2016. április 29. 10:37

Elhalasztották a büntetőpert abban az ügyben, melynek polgári peres eljárása során már másfémilliárd forintra pereltek egy kokadi gazdát természetkárosítás miatt. A vád szerint a gazda a földjén lévő bokrok megritkításával 6000 lápibagoly lepkét irtott ki, melyeknek egyenként 250 ezer forint az eszmei értéke.

A polgári perben első fokon felmentették, mivel a bíró szerint csak azt nem lehetett bizonyítani a lepkével kapcsolatban, hogy hol él, mit eszik és mit csinál télen. Másodfokon néhány héten várható ítélet az ügyben, de közben már büntetőpert is kezdeményeztek. Ezt viszont egyelőre elhalasztották, mert időközben az Alkotmánybíróság is foglalkozott az üggyel, sőt, már döntött is, de egyelőre még nem nyilvános a döntés. Valószínűleg erre várva halasztották el a büntetőpert.

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viz Elek
2016. április 30. 09:18
Igen is fizessen a gazda, mert hibázott! /Nem úgy mint a lepkék, Mészáros L, Matolcsy, Gyurcsány, Tarsoly, stb.stb. hiszen ők csak emberek haláláért lehetnek közvetve felelősek, azok ugye meg nem védettek, ahogy a gazda sem!/
Illieral
2016. április 30. 07:41
Gyerekek volt erről már leírás egy éve, az ügy bonyolult, írom amit én tudok: 1. A terület bár a tualjdonosé, de egy tájvédelmi terület része. 2. Tájvédelmi területen is lehet, területet gondozni, szántani, bokrot ritkítani, csak engedély köteles. 3. Itt jön a vicc, az ember bemenet a hivatalba, és külön pénzért kapott pecsétes papírt, hogy nyiszálhatja a bokrait. ( Azt hiszem arra is több hónapot kellett várnia. ) 4. A szomszédja valami lepke buzi, aki pont a lepkék miatt költözött oda. 5. De a lepke buzi szomszéd sem szólt neki, hogy ne vágd ki a bokrot Béla hanem frankón feljelentette. 6. És ez mindent elmond a mindenkori magyar közigazgatásról ( tehát ez nem kormány kritikai, vagy ha igen mindegyiké ), hogy kiderült az engedély, amit kapott az ember, nem ér semmit, mert annak a hivatalnak, nem tartozott a hatákörébe a bokornyiszálási engedély kiadása. Szóval embernek van egy pecsétes papírja, ami nem ér semmit, meg egy rosszindulatú lepkebuzi szomszédja, aki szintén nem sokat ér. Csakhogy normális helyen itt meg is állt volna a történet, de nálunk ebből még bármi lehet.
Himalája
2016. április 30. 01:41
A bíroságnak inkább azt kéne vizsgálni, hogy nem-e fordított a helyzet. Mert szerintem Magyar gazdábol az országban kevesebb van, mint lápibaboly lepkébol.
Ébresztőfilm
2016. április 30. 00:42
bunkó zsideszes ál-jobbos "Pedig a telkeden sem azt építesz, amit akarsz, szabályok vannak." Kivéve ha cigányorbán vagy felcsútról! Akkor akár 5 Milliárdos stadiont is építhetsz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!