Schiffer: A kormány megsérti az Alaptörvényt és az információszabadságot

2016. május 04. 11:58

Alaptörvény-ellenes, információszabadságot és jogbiztonságot sértő törvényjavaslatra készül a kormány Schiffer András szerint. A jövő évi költségvetést megalapozó jogszabály-változtatások ugyanis az állami és önkormányzati cégek üzleti adatainak nyilvánosság elől való elrejtését is magukba foglalják.

2016. május 04. 11:58

Alaptörvény-ellenesnek tartja a jövő évi költségvetést megalapozó jogszabály-változtatások egyes passzusait az LMP. Schiffer András társelnök-frakcióvezető szerint a kabinet az államilag szervezett rablás nyomait próbálja eltakarítani.

A politikus szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: az információszabadság olyan brutális korlátozására készül a kormány az állami, önkormányzati, azokon belül is az energetikai cégek esetében, amely sérti az alaptörvényt. 

Schiffer András emlékeztetett: az Alkotmánybíróság (Ab) nemrég hasonló okból ítélte alkotmányellenesnek a jegybanktörvény módosítását. Megjegyezte: már érthető, miért nem sikerült új alkotmánybírókat választani a megüresedett helyekre, szerinte ez is az államilag szervezett rablást segíti.  

Kijelentette azt is: a hétfőn beterjesztett büdzsét megalapozó változtatások elfogadása esetén a jogbiztonság is sérülne, az ugyanis az alaptörvény mellett az infótörvénnyel sem hozható összhangba. 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2016. május 04. 17:34
Bizony Bandika! Téged meg nagyon sért, hogy termeted és pártod is kicsi!Pontosan olyan, mikor egy bolha azon háborog, hogy nem hallja senki az ő "dörgedelmeit"-itt a prérin a bivalycsorda bőgésétől, pedig a préri minden bivalyában ezer bolha mond naponta véleményt...az pedig rengeteg!
bookmark
2016. május 04. 13:37
Ha a törvény alkotmányellenes, akkor az alkotmánybíróság azt a releváns részt meg fogja semmisíteni, de a többi maradni fog. Nem elég sipákolni egy törpe párt részéről, ahhoz hogy egy országgyűlés által hozott javaslat ne legyen törvény.
kurbitalis
2016. május 04. 12:27
Schiffike! Unalmas és szánalmas már az affekta nyafogásod!
Kanóc
2016. május 04. 12:11
André 'goodfriend' Schiffer. A fehérgalléros bűnözés nagykövete, az erénybe csomagolt hazaárulás ügynöke. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!